Sigla FILIT 2014Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) lanseaza apelul pentru recrutarea de voluntari in cadrul editiei a II-a, ce va avea loc in perioada 1- 5 octombrie 2014. Acestia vor lucra alaturi de echipa de organizatori a Festivalului in perioada premergatoare evenimentului si in timpul acestuia.

Disponibilitatea de timp, experienta anterioara in organizarea de evenimente, seriozitatea, sociabilitatea si cunoasterea a cel putin unei limbi de circulatie internationala reprezinta avantaje in selectia voluntarilor FILIT. Domeniile in care voluntarii vor activa in cadrul FILIT sunt variate, in functie de structura si necesitatile Festivalului:

• Comunicare • Logistica • Insotire invitati etc.

Luni, 1 septembrie 2014, este termenul limita pentru depunerea de CV-uri. Acestea vor contine exclusiv informatii care privesc in mod direct Festivalul: datele personale (varsta, adresa electronica, numar de telefon), studiile, limbile straine cunoscute, experienta anterioara.

Printre avantajele de a fi voluntar FILIT: vor fi parte a echipei care organizeaza cel mai important eveniment literar al Europei de Est; vor cunoaste personal unii dintre cei mai importanti scriitori, traducatori, editori, jurnalisti straini si romani ai momentului; CV-ul acestora se va imbogati cu experienta majora a organizarii unui eveniment cultural de prima marime.

Editia 2013 a FILIT s-a bucurat de sprijinul si implicarea a peste 180 de voluntari din toata tara.

Programul selectiei si pregatirii voluntarilor FILIT:

  • 1 septembrie: termen limita pentru trimiterea CV-urilor;
  • 3-7 septembrie: persoanele selectate vor fi contactate personal;
  • 8 – 14 septembrie: interviuri;
  • 15 septembrie – 30 septembrie: training-ul voluntarilor selectati si impartirea sarcinilor.

CV-urile vor fi trimise la adresa de e-mail voluntari.filit@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *