Unul dintre gandurile ciudate pe care le-am avut de cand toata nebunia cu saga falimentului grecesc  a fost o intrebare legitima: cum e treaba cu datoriile statelor? X e dator lui Y, iar Y e dator lui Z care e dator lui X. Adica X isi este singur dator, asta ar fi silogismul.Un sofism mai degraba, dar asa stau lucrurile. Un alt gand a fost legat de moneda: Grecia vrea sa renunta la euro, dar matritele pentru drahma au fost topite cand au adoptat moneda unica europeana. Apoi inflatiile si devalidarea monedelor, uneori denominarea lor. Si atunci, nu ar fi mai ok daca s-ar schimba ceva? Bitcoin nu a aparut dintr-un moft, ci dintr-o necesitate. Cum fenomenul Bitcoin nu este unul foarte bine cunoscut si inteles in Romania, recomand site-ul Bitcoin X Romania unde sunt tot felul de informatii despre moneda virtuala, stiri despre fenomen, dar si de unde se pot achizitiona bitcoinii.

Util mi se pare ca cei de la Bitcoin X Romania ofera tot felul de informatii, una dintre cele mai utile fiind pretul unui bitcoin si evolutia lui. La momentul redactarii acestei postari un bitcoin valoreaza 256.52 de dolari, cu 0.10 dolari mai mult decat in urma cu jumatate de ora.

Spre deosebire de piata monetara clasica, avantajul bitcoinilor este ca nimeni nu ii controleaza, ceea ce le confera un statut aparte si o siguranta destul de mare. Sunt, spre exemplu, mult mai siguri decat card-urile bancare; de asemenea, nu cunosc inflatia, acel fenomen dificil de controlat si care scade puterea de cumparare. Si ar fi inca multe de spus despre bitcoin, dar gasiti tot ceea ce va intereseaza pe site-ul pe care vi l-am recomandat mai devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *