Pot spune ca acest an a fost unul bun pentru mine. In luna februarie m-am casatorit (cununia civila), in luna martie mi-am luat al doilea job (part-time), in luna aprilie mi-am cumparat masina, in luna iulie am inceput sa merg pe munte, in luna august am facut prima vacanta in afara granitei cu sotia mea, iar la inceputul lunii decembrie am fost promovat si am devenit coordonatorul unei librarii si a unei echipe formate din opt oameni. Acestea sunt doar cateva momente importante ce imi vin acum in minte, desi ele sunt mai multe. Daca ar fi un regret, acela ar fi ca inca nu ne-am asezat la casa noastra. Dar nu e tocmai un regret, pentru ca stiu ca inca nu a fost momentul.  Cumva dorinta aceasta se pastreaza pentru anul urmator.

Prima casa. Casa noastra

Dupa ce-am plecat la facultate, am stat doar in camine si in chirii, atat in Iasi, cat si in Sibiu. In Iasi a inceput sa ma oftice, la un moment dat, faptul ca nu sunt proprietar al apartamentelor in care am locuit. Si nu e vorba doar despre ideea de a fi proprietar, ci de a-mi asigura confortul. In Sibiu, cel putin anul acesta, am inceput sa facem mici modificari prin garsoniera, am inlocuit din mobilier si electrocasnice, dar numai in masura in care s-a putut si cu gandul ca le vom lua cand ne vom muta in casuta noastra. La inceputul anului ne-am gandit sa ne luam si noi prima casa, chiar prin programul cu acelasi nume. Salariile le aveam, avansul le aveam, dar cand am vazut ce era pe piata si cand s-a pornit haosul de dupa legea darii in plata, ne-am domolit, iar banii i-am folosit pentru a ne cumpara o masina. Unul dintre motivele pentru care am amant momentul numit „prima casa” a fost ca ceea ce ne placea noua nu era inca construit, iar piata imobiliara era plina de apartamente vechi. Ori, cand te hotarasi sa faci un credit de 30 de ani, ti se cam taie cand afli ca poti cumpara un apartament vechi de 40 de ani care, la achitarea creditului, va avea 70 de ani. Nu prea suna a afacere buna. Dar exista si parti bune. In centrul tarii, mai ales, in ultimii ani a inceput sa se construiasca tot mai mult, apartamentele se vand inca dinainte sa se toarne temelia cladirii. Acesta este si motivul pentru care ritmul de constructia a accelerat. Pe piata de imobiliare Brasov, din Sibiu sau Cluj, gradul de vanzare al locuintelor nou construite ajunge si chiar trece de 90%. De aceea nici nu avem sentimentul de panica: intuim ca prima noastra casa inca nu a fost ridicata, ci urmeaza sa fie contruita. Singurele griji pe care le am sunt in legatura cu formarea unui nou Guvern in urma alegerilor parlamentare, un Guvern care sa nu puna piedici tinerilor care isi doresc sa devina proprietari.

Maurere Imobiliare – constructorii de vise

Scriam mai devreme de piata de imobliare din Brasov, Sibiu si Cluj, cele atractive si mai competitive in acest an. Partea interesanta este ca Maurer Imobiliare, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobliara din Romania, prezenta pe piata de peste 10 ani, activeaza tocmai in aceasta zona a tarii, unde a predat peste 4.300 de apartamente noi. Din cele peste 3.500 de apartamente vandute, 90% au fost vandute inca din faza de proiect, intr-unul din cele trei mari ansambluri de referintaȘ Avantgarden3 Brasov, Maurer Residence si Avantgarde3 Sibiu.

avantgarden3sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *