Miercuri, 21 octombrie 2015, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi a acordat înalta distincţie de Doctor Honoris Causa Profesorului Doctor Grigore Constantinescu, muzicolog, critic muzical, profesor universitar și promotor de evenimente muzicale naționale.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, integrată în manifestările festive organizate de Universitatea de Arte „George Enescu” cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înființare, s-a sefasurat la sediul Rectoratului Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Casa Balş, strada Cuza Vodă 29, în sala Eduard Caudella, începând cu ora 11:00. În cadrul Ceremoniei, prof. univ. dr. Laura Vasiliu, Decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretic a prezentat un Laudatio.

La finalul Ceremoniei amintite a avut loc lansarea volumului “Instaurarea învăţământului artistic modern la Iaşi-155 de ani”, coordonatori Cristian Ungureanu şi Maria Bilaşevschi. Această apariţie editorială scoate la lumină o serie de decrete esenţiale pentru înţelegerea fundamentării învăţământului artistic modern la Iaşi, transcrise în paralel orginalului pentru a putea fi lecturate de către publicul larg.

Evenimentul este dedicat celebrării a 155 de ani de învăţămant artistic superior la Iaşi, fiind organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, Arhivele Nationale Iaşi, Asociaţia Absolvenţilor UAGE Iaşi şi Editura Artis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *