Decembrie este luna in care ar trebui sa zambim cel mai mult. Este acea perioada a anului in care timpul petrecut cu familia devine de nepretuit, grijile si problemele par mai putin coplesitoare si ne putem apropia de oamenii din jurul nostru mult mai usor.

Decembrie este luna care ne motiveaza cel mai mult sa facem bucurii sub forma de cadouri, mai mari sau mai mici, persoanelor dragi noua. Ma intreb: daca o surpriza de la cineva indragit ne poate pune un zambet pe fata, cum ar fi daca am primi, pe neasteptate, cadouri de la persoane straine?

Pornind de la aceasta idee, Casa de Cultura „Mihai Ursachi” Iasi in parteneriat cu Organizatia Non-Guvernamentala C.O.N.TOUR si Fundatia „Speranta si solidaritate” au demarat un proiect caritabil pentru ajutorarea a 100 de copii ce provin din familii defavorizate. Acesta se va concretiza intr-un eveniment caritabil ce va avea loc miercuri, 18 decembrie, in intervalul orar 13:00-15:00, in sala de spectacol „Diotima” a Casei de Cultura „Mihai Ursachi”.

impreuna pentru copii

Obiectivul acestui eveniment este de a organiza un set de activitati strans legate de Sarbatorile de Iarna si de a-l aduce pe Mos Craciun in inimile acestor copii. Cu ajutorul unor sponsorizari primite de la partenerii nostri in valoare de 100, 200 sau 300 de RON, dorim sa achizitionam cadouri pentru copii, cu speranta ca ii vom face sa uite greutatile zilei de ieri si ii vom determina sa priveasca cu mai mult entuziasm spre ziua de maine.

Necesitatea organizarii unui eveniment de acest gen a venit ca reactie la anumite atitudini pesimiste intalnite din ce in ce mai des: realizarea de catre diferite organizatii a unor programe similare dispersate fara a avea un caracter unitar, scaderea gradului de interes in a ajuta alte persoane, intelegerea gresita a mesajului cand vine vorba de crearea unui eveniment din acest registru, influenta negativa a grupurilor care nu cunosc necesitatea organizarii si promovarii unui astfel de eveniment.

Parteneri si sponsori: Casa de Cultura „Mihai Ursachi”, Fundatia „Solidaritate si Speranta”, Primaria Municipiului Iasi, ROTARACT Iasi, Asociatia ATRAG, Fundatia Hecuba, Centrul DIFAIN, Editurile 24 ORE, Apollonia, Princeps Edit, Sedcom Libris, Junimea, Zona Publishers, ALFA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *