santierele din iasi axa sudPrimele lucrari din acest an pe santierul proiectului european Axa Sud au debutat in forta, scrie Curierul de Iasi. In acest moment se lucreaza simultan pe pasarela Nicolina, la montarea liniei de tramvai in zona Rond Vechi si la pavarea trotuarelor in zona CUG 2. Întrerupte pe perioada ninsorii de la inceputul lunii februarie, lucrarile pe Axa Sud (Podu Ros – CUG) au fost reluate odata cu incalzirea vremii.

Se lucreaza pe pod
Pasajul Nicolina a intrat din nou in santier pe tronsonul benzilor de circulatie dinspre Nicolina spre Podu Ros. Muncitorii lucreaza la decaparea placilor de beton si la eliberarea armaturilor de la infrastructura de sustinere a pasajului. Circulatia auto pe sensul spre Podu Ros se desfasoara pe zona liniilor de tramvai, iar pe sensul opus pe zona reabilitata si asfaltata anul trecut.

Se monteaza sina
In zona Rond Vechi CUG a reinceput procedura de montare a sinelor de tramvai. Dupa amplasarea pe traverse a sinelor pe tronsonul Tehnopolis – Rond Vechi, acum muncitorii au inceput montarea liniilor spre zona Belvedere. În paralel se lucreaza si la sudurile speciale ale liniilor de tramvai pe tronsonul spre biserica Înaltarea Domnului si la turnarea peretilor de beton care protejeaza infrastructura sinelor de tramvai. De asemenea au reinceput lucrarile de pavare a trotuarelor pe zona capat CUG – Rond Vechi.

Investitia, in cifre
In totalitatea sa, proiectul european Axa Sud inseamna inlocuirea a 8 kilometri linie simpla de tramvai, reabilitarea retelei stradale pe o suprafata de 66.000 metri patrati, modernizarea trotuarelor pe 30.000 metri patrati si realizarea unei piste de biciclete cu o lungime de patru kilometri. Finalizarea intregului proiect este planificata in luna iulie 2015. Valoarea totala a proiectului este de 87,6 milioane lei, din care aproximativ 70 de milioane provin din fondurile europene nerambursabile.

40% din totalul liniilor de tramvai din Iasi au fost modernizate pana in prezent, fie cu fonduri UE, fie cu bani de la bugetul local

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *