caminul de pensionari copou iasiLucrarile de reabilitare si extindere a Caminului de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” avanseaza rapid. Constructorul apreciaza ca amenajarile Corpului E al caminului vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii.

Lucrarile, in grafic

Pana in acest moment, la caminul din Copou, lucrarile de suprastructura la Corpul E sunt finalizate integral. Practic, scarile exterioare, zugravelile interioare cu var lavabil la cele doua etaje, parter si casa scarii, precum si montajul parchetului si inchiderile exterioare sunt finalizate. Montajul faiantei si zugravelile de la demisol sunt realizate in proportie de 90%. Constructorul estimeaza ca lucrarile de la Corpul E vor fi incheiate pana la sfarsitul lunii august. Se lucreaza intens la reteaua de canalizare si alimentare cu apa, pana in prezent fiind amenajate 5 camine si montati 117 metri de conducte. Noul corp de cladire va avea in final 19 camere de cazare, cu 41 de locuri, fiind compus din demisol, parter si doua etaje. La demisol va fi amenajata spalatoria, la parter va fi o sala de mese si zona administrativa, iar cele doua etaje vor fi destinate cazarii. In paralel cu constructia noului corp, proiectul prevede si reabilitarea spatiilor deja existente in cadrul acestui camin.

Conditii la standarde europene

Valoarea totala a proiectului „Reabilitarea, modernizarea si extinderea Caminului de Pensionari Sf. Cuvioasa Parascheva” este de 10,9 milioane lei, termenul de finalizare fiind stabilit pentru februarie 2015. Investitia se incadreaza in obiectivul specific al „Axei I, Domeniul Major de Interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul Poli de Crestere”, urmarindu-se imbunatatirea calitatii infrastructurii sociale din judetul Iasi, conducand astfel la asigurarea unui acces larg al persoanelor aflate in dificultate la serviciile sociale, educationale si medicale. Caminul „Sfanta Cuvioasa Parascheva” va asigura cazarea a 281 de pensionari care nu au locuinta si nici posibilitatea de a-si asigura conditiile de locuit pe baza resurselor proprii, nu realizeaza venituri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru asigurarea ingrijirii necesare, nu au familie sau nu se afla in intretinerea uneia sau unor persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *