In pasi de dans

Posted on

FOTO: InPasiDeDans.ro

FOTO: InPasiDeDans.ro

Aproape in fiecare seara cand ma indrept spre casa observ tineri frumosi care descopera tainele dansului intr-o sala afla la etajul unei cladiri din apropire. Privindu-i din afara, ma apuca un sentiment ciudat, cred ca de neputinta: ca imi place sa dansez, dar ca niciodata nu am luat lectii de dans, nu am mers macar la un curs, dand vina de multe ori pe programul prea incarcat si obosit pe care deja il am. Ca multi alti prieteni, cred ca voi apuca sa iau lectii doar inainte de nunta, macar pentru valsul mirilor, sa fie un start in forta al petrecerii.

Avand in vedere ca majoritatea celor de varsta mea stiu doar sa se miste pe ritmurile muzicii dintr-un club, am tot respectul pentru cei care chiar stiu sa danseze, de la dansurile de societate (vals, tango, quick-step, slow-fox), la cele latino-americane (rumba, salsa, buchata, samba, cha-cha, jive sau merengue), pana la dansurile populare (hora, sarba, brasoveanca) sau alte stiluri de dans.

Am observat, totusi, ca in toata nebunia asta frumoasa de la televizor, cu emisiuni in care accentul se pune pe dans (si sunt oferite premii consistente castigatorilor), ca tinerii sunt tot mai dornici sa invete tainele dansului. Iar cei care nu il invata …inventeaza dansul. Este cazul multor dintre participantii la Romanii au Talent (tineri care se chinuie pentru ca de multe ori nu stiu sa danseze, dar incearca), dar cu precadere la ceea ce am vazut in primul sezon la Moldova are Talent; la emisiunea romanilor de peste Prut, cred ca unul din 4 participanti concura prin … dans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *