Inca doua filme la KineDok

Posted on

In această săptămînă vor rula următoarele 2 filme din cadrul proiectului de distribuție alternativă de filme documentare „KineDok”. Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou:

JOI, 20 AUGUST: Recidiva/Comeback (durata: 85’)

Regia: Miro Remo, 2014| IMDb

Intr-una dintre cele mai bine pazite penitenciare din Slovacia, unde majoritatea detinutilor revin regulat, timpul trece greu. Doi recidivisti isi evalueaza trecutul si privesc spre viitor intrucat se apropie ziua eliberarii. Cum arata intregul proces si ce se asteapta Zlatko si Miro sa gaseasca in afara inchisorii dupa ani de zile ? Ies din inchisoare cu mainile goale, fara educatie si cu cazier. Au o familie complicata si niciun prieten care sa le fie model si care sa-i ajute sa se integreze si sa aiba o viata normala. Derutati, observa schimbarile care au avut loc intre timp – femeile, masinile, moda, smart-phone-urile, totul s-a schimbat, dar ei au ramas aceiasi. O poveste despre reintegrarea recidivistilor si despre ce inseamna sa fii blocat intr-un cerc vicios.

Trailer: https://vimeo.com/98473304

VINERI, 21 AUGUST: Sange/Krov (durata: 59’)

Regia: Alina Rudnitskaya , 2013| IMDb

Un centru mobil de donare a sangelui traverseaza orasele mici ca un circ ambulant. Rusia nu duce lipsa de donatori : batranii, tinerii, somerii si pensionarii se asaza la cozi asteptand sa fie preluati de asistentele tenace si amabile. Statul plateste 850 de ruble pentru o jumatate de litru de sange, echivalentul a 15 EURO. Pentru multi acesta este singurul venit. Filmul pulseaza de viata ca sangele care curge prin artere. Chirurgii salveaza vieti in timp ce sangele oamenilor sarmani se scurge din ei, realizand o metafora puternica a societatii ca intreg.

Trailer: https://vimeo.com/81489962

KINEDOK

La noi, exista oameni care vor sa consume altceva decat mainstream si exista si documentare foarte bune – dar nu exista sali si nici ragazul pentru ca acesti oameni si aceste filme sa se intalneasca. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori insotite de regizori, protagonisti sau experti cu care sa poti discuta – la clubul, in fabrica dezafectata sau in ceainaria de langa tine.

KineDok este un meniu cinematografic alternativ insotit de un pahar de vorba.

Aproape 200 de proiectii cu intrare libera vor avea loc in Arad – la Fabrica Teba (in parteneriat cu Asociatia CitiZenit); Brasov – Cinemateca Patria; Bucuresti – la Acuarela, Elvire Popesco, J’ai Bistrot, Journey pub&more, Make a Point, Spatiul Public European, The Institute – Frontline Club; Cluj – Casa TIFF; Constanta – City Hub-Biblioteca Colorata; Galati – Muzeul de Arta Vizuala; Iasi – Casa de Cultura „Mihai Ursachi”; Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc; Oradea – Moszkva Cafe; Piatra Neamt – Ceainaria Teaz; Sfantu Gheorghe – Casa de Cultura Municipala (in parteneriat cu Asociatia de Tineret Ecou); Targu Mures – J’ai Bistrot; Timisoara – Aethernativ si Ambasada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *