Logo MLRIConducerea Muzeului Literaturii Romane Iasi a venit cu o stire-surpriza la inceputul acestei saptamani: in prima duminica a fiecarei luni, incepand cu data de 2 februarie 2014, vizitarea muzeelor literare iesene va fi gratuita.

Incepand cu data de 2 februarie 2014, vizitarea muzeelor din componenta Muzeului Literaturii Romane Iasi va fi gratuita in prima duminica a fiecarei luni.

Conducerea institutiei a adoptat aceasta masura in vederea facilitarii accesului vizitatorilor din toate categoriile sociale la muzeele literare iesene, contribuind astfel la egalizarea sanselor in materie de consum cultural. Actiunea face parte din strategia mai ampla de revitalizare a Muzeului Literaturii Romane Iasi si se aliniaza altor activitati menite sa deschida institutia catre societate si sa apropie publicul de patrimoniul cultural.

Muzeul Literaturii Romane Iasi are in componenta 12 muzee, case memoriale si colectii: Muzeul „Ion Creanga”, Muzeul „Vasile Pogor”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Mihai Eminescu” si colectia „Istoria teatrului romanesc”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei”, Muzeul „G. Toparceanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „Mihai Codreanu”, „ Muzeul „Vasile Alecsandri” (Mircesti), Muzeul „Constantin Negruzzi” (Hermeziu) si Muzeul „Nicu Gane”, care este momentan inchis.

Mai multe informatii despre colectiile, expozitiile si evenimentele Muzeului Literaturii Romane Iasi pot fi accesate pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau pe pagina de Facebook (www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *