Grupul german Preh îşi extinde afacerile la Iaşi, unde urmează să deschidă săptămâna viitoare o reprezentanţă în care vor lucra peste 50 de angajaţi. Inaugurarea oficială va fi precedată de o vizită pe care o va întreprinde la Primăria Municipiului Iaşi o delegaţie din care vor face parte Jochen Ehrenberg, CTO global grup Preh, Mihaela Forgaciu, director general al Preh România, şi Andreas Martin, development site manager al investiţiei de la Iaşi.

Grupul Preh a închiriat deja o serie de birouri în Iaşi, fiind în perioada de amenajări. Pe 14 martie este programată inaugurarea unei staţii de încărcare maşini electrice. Vor mai avea loc întâlniri la Camera de Comerţ, Universitatea Tehnică şi Centrul Cultural German. Planurile companiei vizează pe termen mediu deschiderea unei unităţi de producţie în judeţul Iaşi.

Prezenţa la Iaşi a grupului Preh vine în contextul în care noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a adresat o invitaţie primarului Mihai Chirica în vederea unei întrevederi la sediul ambasadei din Bucureşti. „Vom onora această invitaţie pe măsură ce ne vom elabora şi un plan de acţiuni în vederea atragerii atenţiei asupra prezenţei mediului de afaceri ieşean în Germania şi a celui german în zona Iaşului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Preh este furnizor de origine germană din industria automotive, fondat în 1919, cu prezenţa în mai multe ţări, inclusiv România (la Ghimbav, judeţul Braşov). Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic, baterii şi sisteme de asamblare). Fabrica din Braşov s-a deschis în 2009, pe lângă activitatea de producţie fiind întreprinse şi operaţiuni de dezvoltare SW, HW şi testare.

Compania mizează în acest an pe afaceri totale de 137 milioane euro, în creştere cu 2% faţă de anul trecut, şi preconizează că va depăşi pragul de 1.000 de angajaţi la fabrica din Ghimbav. În prezent, la fabrica Preh din lucrează 929 de oameni, la producţia de comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *