conferinta lucian croitoru iasiStudentii FEAA vor lua parte, in perioada 22-23 aprilie, la cea de-a cincea editie a evenimentului “BNR – Zilele Portilor Deschise pentru studentii economisti”. Cu aceasta ocazie, consilierul Guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, va sustine conferinta cu titlul „Sfarșitul reglementǎrii și ultimul reglementator”. Prelegerea va avea loc luni, 22 aprilie, cu incepere de la ora 18.00, in Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Initiat in anul 2009, proiectul “BNR – Zilele portilor deschise pentru studentii economisti” are ca obiectiv general imbunatatirea nivelului de cunoastere si intelegere, in mediul universitar, a activitatii bancii centrale, a rolului, functiilor si implicatiilor deciziilor acesteia in economia romaneasca, contribuind astfel la crearea si consolidarea canalelor de comunicare necesare asigurarii unei educatii financiare adecvate la nivelul publicului larg.

La nivel national, editia din 2013 a evenimentului se defasoara in parteneriat cu 17 universitati.

Actiunile desfasurate in cadrul primei etape a proiectului constau, in principal, in participarea studentilor selectati de fiecare universitate partenera la seminarii interactive conduse si moderate de lectori din BNR pe teme precum istorie bancara si functii ale bancii centrale, sustinerea unor conferinte cu participarea membrilor Consiliului de administratie al BNR, vizitarea sucursalelor BNR, precum si organizarea altor manifestari (lansare de carte etc.).

In a doua etapa a proiectului, universitatile partenere vor sprijini studentii si cadrele didactice implicate in proiect in procesul de multiplicare a informatiei dobandite, prin organizarea unor seminarii/conferinte proprii. In plus, studentii participanti vor elabora o serie de eseuri pe baza unei tematici stabilite, lucrari ce vor fi evaluate si selectate de catre lectorii BNR, cele mai bune urmand a fi prezentate in faza finala a proiectului.

Tot la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, marti, 23 aprilie, incepand cu ora 18.00, in Libraria Tafrali, Lucian Croitoru isi va lansa trei volume: „Politica monetara”, „In apararea pietelor” si „Jaful vs. Dreptul de a nu minti” de Lucian Croitoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *