inlocuire cale de rulare tramvai calea chisinauluiApropierea noului an scolar a impus accelerarea lucrarilor de modernizare a liniilor de tramvai de pe Calea Chisinaului. Astfel, pana la 1 octombrie, municipalitatea intentioneaza sa redea functiunii un tronson de cale de rulare cuprins intre intersectia Tesatura si Dalkia.

In sprijinul calatorilor

Masura luata va conduce la facilitarea transportului in comun al studentilor in noul an scolar. „Speram sa punem in folosinta linia de tramvai cuprinsa intre Tudor Vladimirescu catre bulevardul Tutora spre Podu Ros pentru a lega inelul cand vin studentii. Speram ca pana la 1 octombrie sa facem si probele functionale. Acest inel vizeaza in special activitatea studentilor pe zona Tudor Vladimirescu“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, tramvaiele vor circula din Copou, spre Tudor, Calea Chisinaului (in dreptul Dalkia, tramvaiele vor vira la dreapta), Podu Ros si iar Copou. In paralel, ar ramane functionale si traseele 7, 8 si 13.

Ampla reabilitare a 10 km de sina

Proiectul „Modernizarea retelei de linii de tramvai in polul de crestere” va fi finalizat in iulie 2015. Investitia presupune modernizarea si inlocuirea caii de rulare a tramvaielor pe b-dul Nicolae Iorga (intre statia de tramvai Bazar si b-dul Socola) – B-dul Primaverii (intre b-dul Socola si intersectia cu Calea Chisinaului si str. Tesatura) – Calea Chisinaului (intre intersectia dintre Calea Chisinaului cu str. Tesatura si b-dul Metalurgiei) – B-dul Metalurgiei (intre intersectia cu Calea Chisinaului si strada V. Lupu) – Strada Vasile Lupu (de la intersectia cu strada Ciurchi pana la b-dul Chimiei). Dintre beneficiile reale pe care le va aduce aceasta modernizare, se remarca reducerea timpului de calatorie datorita cresterii vitezei de circulatie de la 25 km/h la 35 km/h pe noua infrastructura, imbunatatirea conditiilor de siguranta pentru calatori prin construirea de 10 peroane noi, montarea a 10 copertine pentru statiile de tramvai, montarea de banda de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilitati, imbunatatirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului si vibratiilor.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *