caravana de scrima la palasPasionatii sporturilor si nu numai vor avea ocazia unica de a se intalni, maine, 2 septembrie 2014, ora 11.00, cu mari campioni ai confruntarilor cu sabia si spada. Caravana Scrimei Romanesti se opreste pentru o zi in parcul Palas, oferind posibilitatea de a afla mai multe despre acest sport si de a interactiona cu maestrii spadasini.

Evenimentul are ca scop promovarea scrimei in randul copiilor si parintilor din 11 mari orase ale Romaniei. La Iasi, publicul ii va cunoaste pe fostul mare campion olimpic Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima si antrenorul lotului national, pe Adrian Dabija, ocupantul locului intai in clasamentul Circuitului European de Spada Cadeti, si pe Dorin Bazavan, campion national cadeti spada pe echipe. Prezenti vor fi si iesenii Tiberiu Dolniceanu, campion european la sabie in anul 2013, si Florin Zolomir, vicecampion olimpic la sabie in anul 2012, care au adus prestigiu sportului local. La actiune vor participa si reprezentanti ai scrimei iesene: Iulian Bituca, Dan Irimiciuc, Nicu Radulescu, Alex Siriteanu, Radu Tofan si Alin Lupeica.

Cei interesati de sportul duelurilor vor admira demonstratii de talent si maiestrie oferite de campioni, vor afla ce inseamna si care sunt beneficiile practicarii scrimei si vor participa la activitati interactive. Astfel, cei mici se vor familiariza cu echipamentul si vor invata cum se manuieste spada sau sabia. Pentru doritori, cluburile de specialitate din Iasi isi vor prezenta ofertele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *