Aceasta este dilema oricarui calator, indiferent daca este vorba de calatorii in interes personal sau in interes de serviciu. La cea din urma categori calatoriile cu avionul ar putea fi mai avantajoase, intrucat timpul alocat deplasarilor este mult mai scurt. Pe de alta parte, exista si argumente in favoarea calatoriilor cu masina, fie cea personala fie cu una apartinand unei companii de transport international de persoane.

De ce sa calatoresti cu avionul?

Factorul timp joaca in acest caz un rol crucial. Cum spuneam si mai sus, calatoriile in scop de afaceri sau cele in interes de serviciu nu vor mai necesita decat cateva ore, spre deosebire de una sau mai multe zile – cum este cazul calatoriilor cu masina, pe distante de mii de kilometri.

Daca e sa vorbim despre siguranta calatoriei, oricine poate confirma faptul ca transportul cu avionul e mult mai sigur decat deplasarea cu un autoturism, microbuz sau autocar. Statisticile arata ca incidentele aviatice au o frecventa mult mai rara, prin comparatie cu accidentele rutiere.

De ce sa calatoresti cu masina?

autobuz-romfourLista motivelor e mult mai mare in acest caz. In primul rand este vorba despre confortul propriu, despre acea masina personala sau chiar autocar ori microbuz, in care ai pe tot timpul calatoriei o pozitie confortabila si libertate suficienta de miscare.

In al doilea rand, calatorind cu masina poti lua cu tine oricate bagaje doresti. Chiar si in cazul in care apelezi la o companie de transport persoane – un exemplu ar fi www.romfour.com – poti lua cu tine mult mai multe bagaje decat ti-ai permite sa iei la o cursa aeriana. Problema nu e neaparat legata de cantitatea bagajelor, ci de costurile usturatoare practicate de companiile aeriene pentru bagajele extra.

In al treilea rand, calatorind cu masina, microbuzul sau autocarul, te poti bucura pe deplin de privelistile intalnite pe drum. De deasupra norilor e cam greu sa vezi frumusetile zonelor prin care treci, iar astfel calatoria cu masina e mult mai interesanta.

microbuz-romfourAmintirile pe care ti le vei face, in special in cazul in care calatoresti cu masina personala, vor fi de neuitat. Vei putea face oricate opriri doresti si vei putea face chiar abateri de la traseu pentru a vizita obiective turistice care nu erau incluse in planul initial. Vei avea, desigur, nevoie de un plan facut pe zile si chiar ore, pentru a respecta si timpii de odihna si pentru a putea sa vezi tot ceea ce ti-ai propus.

Punand in balanta ambele alternative, se pare ca fiecare vine cu avantaje dar si cu unele neajunsuri. Daca vrei sa ajungi cat mai repede la destinatie – spre exemplu daca ai un concediu de vara planificat pe litoralul strain – poti opta pentru calatoria cu avionul. Un bilet luat prin early-booking dus-intors iti va reduce de asemenea considerabil si costurile.

Pe de alta parte, daca ceea ce iti doresti este sa te bucuri de frumusetea fiecarei zone prin care treci, cea mai indicata este varianta calatoriei cu masina. Poate fi vorba de autoturismul proprietate personala, de o masina inchiriata, sau chiar de un microbuz sau autocar al unei companii de transport persoane – cert e ca vei avea parte de confort si de amintiri placute, chiar daca drumul pana la destinatie va dura mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *