Incepand de saptamana trecuta a fost deschis sensul giratoriu din Fundatie. Pe str. Costache Negri se circula, din nou, in dublu sens.

rond fundatie

Circulatia auto la nivelul municipiului a fost modificata pe mai multe artere. In principal este vorba de eliminarea restrictiilor care au functionat anul acesta si care au fost cauzate de lucrarile de modernizare a carosabilului sau a retelelor de utilitati. Comisia de Circulatie a municipiului Iasi a decis in sedinta de luni deschiderea sensului giratoriu din Piata Eminescu, revenirea circulatiei in dublu sens pe Costache Negri si facilitarea accesului in parcarea Manastirii Golia.

De miercuri, 11 decembrie, in Fundatie au revenit reglementarile de sens giratoriu, asa cum se circula inainte de a incepe lucrarile la pasajul subteran Mihai Eminescu. Practic, dupa acoperirea pasajului si asfaltarea benzilor de circulatie, soferii vor respecta sensul giratoriu fiind interzisa urcarea dinspre strada Musicescu spre Copou pe zona liniilor de tramvai. „Circulatia in zona pasajului Mihai Eminescu va fi adusa aproape de modul in care se va desfasura dupa finalizarea pasajului. Incepand de miercuri, nu se va mai putea urca spre bulevardul Carol I pe linia de tramvai, zona liniilor fiind destinata doar coborarii de pe Copou”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Strada Costache Negri si strada Achim Stoia (de langa Prefectura) au revenit la circulatia in dublu sens. Dupa finalizarea lucrarilor de inlocuire a retelei de termoficare si asfaltarea carosabilului, acum se poate circula pe ambele sensuri pe ruta Achim Stoia, C. Negri si str. Barboi

Intersectia strazilor Cismeaua Pacurari si Pacurari sufera si ea modificari. Astfel, Cismeaua Pacurari va avea dublu sens, cu obligatoriu de dreapta pentru soferii care urca spre strada Pacurari si cu marcarea unei benzi de stocaj pentru soferii care de pe Pacurari fac viraj stanga spre Cismeaua Pacurari.

Pe strada Cuza Voda va fi instituit dublu sens pe tronsonul cuprins intre strada Armeana si Manastirea Golia pentru a facilita accesul autovehiculelor in parcarea din fata monumentului istoric si religios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *