E inca vara, chiar daca vremea din ultimele zile a lasat sa se inteleaga ca toamna vine mai devreme in acest an. Abia a trecut luna lui cuptor si suntem la jumatatea lunii august, e normal ca vremea sa fie schimbatoare, dar temperaturile ceva mai scazute din ultimele zile ma face sa cred ca vom avea parte de o toamna lunga si blanda. Unii sunt  acum in concediu, altii tocmai ce s-au intors, iar o alta parte dintre oameni abia acum isi planifica vacanta.

La munte? La mare? In locuri in care am mai fost sau sa descoperim noi locuri si oameni? In tara sau in afara tarii? Intrebarile sunt valabile atat pentru cei ce tocmai s-au intors din vacanta si se gandesc deja la concediul de anul viitor, dar si pentru cei care abia asteapta vacanta din acest an.

Dupa ce am facut cateva mii de kilometri in aceasta vara in cadrul tarii (si putin prin Bulgaria) si asta fara sa imi fi irosit macar o zi din concediu, ma voi opri astazi asupra unei altfel de destinatii: Maria Britanie. Poate tocmai ca s-a vorbit des in ultimul timp despre Brexit este un motiv numai bun de vizitat unul dintre cele mai cunoscute regate de pe batranul continent. In preajma posibilitatii unui Brexit trebuie sa luam in calcul ceea ce ne intereseaza: ca in posibilitatea oricarui tip de criza, scad preturile. Asa a fost acum 4-5 ani si cu Grecia si atunci am vazut ca 5 zile in Grecia pot fi mai ieftine decat o saptamana in Europa.

Daca planuiesti sa vizitezi in aceasta vara sau toamna Marea Britanie, cu siguranta ca ai nevoie de un mijloc de transport sigur, de aceea iti recomandam sa alegi o firma de transport persoane Romania Anglia.

De ce excurie cu autocarul?

primaria din manchesterEu sunt adeptul vizitarii a cat mai multe locuri posibile. Daca mi-as permite, asta as face zi de zi: as vizita mereu alte si alte locuri. Traseul propus are ca punct de plecare orasul Suceava si merge pe urmatoarea ruta: Bistrita – Cluj – Oradea – Bors – Budapesta – Gyor – Viena – Linz – Passau – Regensburg – Nurenberg – Wurzburg – Frankfurt – Bonn – Aachen – Liege – Bruxelles – Lille – Calais – Dover – Londra.

Odata ajunsi in Londra, posibilitatile sunt nenumarate.In primul rand, capitala in sine. Sunt cel putin 9 locuri din Londra pe care le stiu, fie din carti, fie din documentare sau de pe net si pe care nu as vrea sa le ratez in caz ca as ajunge in capitala Marii Britanii. Pornind de la Palatul Buckingham, trecand pe langa Big Ben, ajungand la Palatul Westminster, neaparat si pe la Catedrala Westminster. Nu as rata nici Roata din Londra, cum nu as rata Turnul Londrei, Catedrala Saint Paul din Londra, Tower Bridge-ul si cu siguranta nu as rata British Museum. Sunt locuri la care visez de ani de zile.

lacul loch nessDar Marea Britanie nu inseamna doar orasul de pe malurile Tamisei. Scotia, una dintre tarile membre ale Regatului Unit este o alta zona pe care as vrea sa o vizitez. Cine nu stie de legendele din Loch Ness , despre frumusetile din Glasgow si Edinburgh sau despre cetatile si peisajele din Scottish Highlands.

Nu as acoli nici Tara Galilor cu cetatile si bisericile din Cardiff, Tenby, Newport, Bangor sau Conwy, cum nu as rata Gowe Peninsula pentru plajele si pesterile din zona.

As vrea sa vad si celelalte orase engleze, de la Liverpool-ul care inca musteste a Beatles, la York-ul medieval, la Cambridge-ul si Oxfordul universitare, la Manchester si Birmingham.

Poate Brexit-ul nu este atat de rau, cel putin in prima faza, poate ma ajuta sa imi indeplinesc vise mai vechi 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *