lanasari adenium bookfestEditura Adenium va invita la cea de-a IX-a editie a Salonului International de Carte Bookfest, care se va desfasura la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti, intre 28 mai si 1 iunie (Pavilioanele C1, C2 si C4). Aveti ocazia sa va intalniti cu scriitorii preferati din tara si din strainatate, sa luati contact cu cele mai interesante noutati editoriale. Editura Adenium va asteapta la standul situat in Pavilionul expozitional C4, cu un discount de 30% la toate titlurile din oferta de carte pentru copiii si generalista. Am pregatit o serie de evenimente de calibru si lansam, in premiera, noua volume noi, de-abia sosite din tipar! Toate lansarile vor avea loc la Cafeneaua Literara Julius Meinl (situata in Pavilionul C4).

Joi, 29 mai, intre orele 16.00 si 17.00, va invitam la evenimentul de lansare a Colectiei de Stiinte Politice Colloquium. Un proiect de elita, coordonat de prof. univ. dr. Daniel Sandru (Universitatea „Petre Andrei”, Iasi), adresat tuturor celor interesati de intelegerea conceptelor si mecanismelor ce asigura functionarea politicii si in special specialistilor si studentilor din aceasta arie stiintifica. La eveniment vor participa Dan Pavel, Liviu Antonesei, Sorin Bocancea, Antonio Momoc, Corina Barbaros, Matei Demetrescu si Codrin Taut. Discutiile vor fi moderate de Daniel Sandru, coordonatorul colectiei. Cele patru titluri care vor fi lansate sunt: Comunicarea 2.0. New media, participare si populism (Antonio Momoc), Marketingul politic. Repere teoretice si strategii de actiune (Corina Barbaros), Guvernamentalitatea. Forme si tehnici ale puterii in Occident (Matei Demetrescu, Codrin Taut), Politicile publice. Rationalitate si decizie in spatiul administrativ (Dorina Ticu).

Vineri, 30 mai, de la ora 12.00, va invitam la lansarea cartii Batrana canapea albastra si alte povestiri. Vor fi prezenti la eveniment autorul volumului, scriitorul canadian Seymour Mayne, si traducatoarea Raluca Tanasescu, iar scriitorul Liviu Antonesei va face oficiile de gazda a evenimentului. O excelenta colectie de povestiri comice, despre chibutul de la sinagoga, care trece printr-o criza de whisky fara precedent, despre un unchi aventurier si hatru, care le lasa rudelor agasante un testament plin de farse si despre multe alte situatii hilare.

Tot pe 30 mai, de la ora 16.00, aveti ocazia sa va intalniti cu scriitoarea Doina Popescu, la evenimentul de lansare a volumului Iluzoria vulpe a fericirii. Un excelent roman despre „durerea distilata in esente tari“, despre dorul propriei regasiri in si alaturi de ceilalti. Autoarea va vorbi despre cum a luat nastere volumul, raspunzand provocarii lansate de moderatorul Gabriel Chescu si de invitatii Liviu Antonesei si Tudor Calin Zarojanu.

Lansarea pe care am pregatit-o pentru sambata, 31 mai, intre orele 18.00-19.00, este un eveniment special, care aduce in fata publicului volumul de interviuri Odicolonuri. Autorul, Cornel Mihai Ungureanu, a intervievat mari personalitati ale culturii romanesti, din sfere multiple, printre altii, pe Ana Blandiana, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Gellu Dorian, Bogdan Suceava, Lucian Dan Teodorovici sau Daniel Cristea‑Enache. Cititorii vor gasi in paginile cartii comentarii provocatoare privind operele si biografiile intervievatilor, dar si istoria tulbure din perioada comunista si din cea contemporana.

Pentru 1 iunie, intre orele 15.30-17.00, am rezervat o dubla lansare de carte pentru copii si parinti. Este vorba despre aparitia volumului de benzi desenate Abu-Hasan. Povestiri si schite (o adaptare in premiera in benzi desenate dupa scrierile lui I.L. Caragiale, cu un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc si Liviu Antonesei si ilustratii de Serban Andreescu). Al doilea volum ce va fi prezentat publicului este Capra cu trei iezi si alte povesti in versuri (autor Lidia Batali, ilustrator Adrian Barbu), un proiect cu totul special, care transpune in versuri cele mai indragite scrieri ale marelui povestitor Ion Creanga. Copiii vor avea parte de surprize oferite de Editura Adenium si se vor bucura de sceneta interpretata de copiii coordonati de Viviana Radu. La eveniment vor lua parte invitati de seama: Adrian Cioroianu, Lidia Batali, Liviu Antonesei, Dodo Nita, Serban Andreescu.

Editia din acest an a Salonului de Carte Bookfest se anunta a fi efervescenta! Profitati de toate ocaziile de a va intalni cu personalitati ale literaturii romanesti si internationale – invitata de onoare a acestei editii este Polonia – si de promotiile speciale, oferite pentru cei mai pasionati cititori ai nostri. Ne vedem la Bookfest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *