Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Editura Gama Iași invită copiii de peste 8 ani să devină membri ai Clubului „ThinkSmart”, în cadrul căruia își pot îmbogăți cultura generală și în același timp își pot testa cunoștințele proaspăt asimilate prin jocuri incitante.

Enciclopediile nu trebuie să fie neapărat nişte tomuri plictisitoare. Îmbogăţeşte-ţi cultura generală în cel mai antrenant chip cu putinţă şi provoacă-ţi prietenii la întrecere cu enciclopedii interactive, în alcătuirea cărora intră, nu doar partea de teorie propriu-zisă, ci și jocuri care au menirea de a trezi spiritul de competiție sănătoasă, și nu în ultimul rând de a lega noi prietenii. Ai nevoie doar de sete de cunoaştere şi simţ de aventură ca să devii GENIUS! Mai mult, Editura Gama răsplătește pasiunea membrilor Clubului „ThinkSmart” cu vouchere de reducere pentru jocurile din colecția Genius și nu numai.

Așadar, vă așteptăm săptămânal, de luni până vineri, de la ora 11.00, la Secția de Împrumut pentru Copii, cu 8 jocuri din colecția GENIUS, puse la dispoziție de  Editura Gama, după cum urmează:

27 – 31 iulie: MITOLOGIE: ZEI ŞI EROI

Vrei să ştii totul despre zeii şi eroii Greciei Antice şi să pătrunzi tainele Olimpului? GENIUS te ajută să desluşeşti simboluri şi să cunoşti mituri vechi de mii de ani.

3 – 7 august: ANIMALE SPECTACULOASE

Află totul despre lumea fascinantă a animalelor şi despre trăsăturile uimitoare care le ajută să supravieţuiască în sălbăticie!

10 – 14 august: MINUNI ALE NATURII

Descoperă cele mai neobişnuite creaţii ale naturii şi află recorduri care îţi vor tăia răsuflarea. Călătoreşte, în joacă, pe tot globul şi vezi cât de surprinzătoare poate fi lumea în care trăieşti.

17 – 21 august: PLANTE UIMITOARE

Ştiai că există flori care miros a ciocolată cu lapte, că există nuferi cu frunze mai mari decât un prosop de plajă, că plantele carnivore trăiesc şi în România, iar cei mai bătrâni şi mai mari copaci din lume cresc în America? Descoperă cele mai stranii plante şi cei mai interesanţi copaci!

24 – 28 august: INVENŢII INCREDIBILE

Surprinde-ţi prietenii, dovedindu-le că ştii când a apărut primul automobil, în ce colţ al lumii s-a aprins primul bec, cine a născocit umeraşul pentru haine şi cum se spălau oamenii înainte să existe periuţele de dinţi.

31 august – 4 septembrie: MONUMENTE FAIMOASE

Vrei să ştii totul despre cele mai importante monumente din lume, devenite simboluri naţionale? Să descoperi cu uimire nu doar construcţii impresionante, precum Palatul de la Versailles, Marele Zid Chinezesc sau Turnul din Pisa, ci şi sculpturi surprinzătoare, aşa cum sunt statuile Moai din Insula Paştelui?

7 – 11 septembrie: OAMENI FAIMOŞI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ

Cine sunt oamenii care au schimbat lumea? Joacă-te şi află cine au fost cei mai buni scriitori, cei mai puternici conducători, cei mai influenţi oameni politici, cei mai talentaţi artişti şi cei mai ingenioşi oameni de ştiinţă din toate timpurile.

7 – 11 septembrie: OAMENI CELEBRI DIN ROMÂNIA

Cine sunt românii cu care ne mândrim? Descoperă lucruri mai puţin ştiute despre cei mai talentaţi scriitori, cei mai valoroşi pictori, sculptori sau compozitori, cei mai buni oameni de ştiinţă şi cele mai reprezentative personalităţi ale istoriei noastre.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *