schimbariActualul scandal de la Siveco Romania s-ar putea sa afecteze Romania mai mult decat ne putem imagina. In conditiile in care in ultimii ani Romania a inceput sa fie privita cu ochi tot mai buni in legatura cu performantele ei in domeniul informaticii, cu mana de lucru inca ieftina si de calitate, cu tineri foarte bine pregatiti si un destul de bun loc pentru startup-uri si investitii, un scandal in care principalul jucator de pe piata IT este acuzat, iar conducerea este retinuta, nu da bine si poate afectat foarte grav imaginea tarii in ochiul celor care aduc bani, care cred in potentialul tarii si a muncitorilor. Este o palma data peste obrazul industriei.

Si asta in conditiile in care Romania, ca mai tot mapamaondul, abia si-a revenit din criza economica care a zdruncinat-o puternic.

Astfel, nu putem decat sa apreciem, cu un soi de invidie, o invidie constructive,  firmele mici si mijlocii care inca reusesc sa faca performanta.

Cu un portofoliu impresionant si clienti mari, jucatori importanti pe piata, de la Telus International, Apa Nova Ploiesti, Pegasus Agritech Dubai, Computer Generated Solutions, America Online (AOL), Hotel Alpin Poiana Brasov, NMC Romania, Chairry, Vel Pitar, Dietal Roumanie, Stanleybet, Euroricambi Italy, Remat Brasov, TAROM, Entreprise Ireland, pana la Catalyst sau Humi (acestia fiind doar o parte dintre clienti, nicidecum toti clientii), 3dartstudio.ro arata seriozitate, dar si anduranta, fiind prezenti pe piata din anul 2007, deci trecand peste criza care a tras obloanele a sute sau chiar mii de firme din domeniile ce tin de IT, marketing sau brandind.

Doar uitandu-ne peste lista de mai sus, cu cativa dintre clientii pe care i-a avut si ii are 3D Art Studio, ne dam seama ca trebuie sa fie un secret in spatele oamenilor care lucreaza. Acel secret poate fi profesionalismul, poate fi seriozitatea, poate fi calitatea, poate fi raportul calitate-pret. Dar in acelasi timp secretul poate fi dat de serviciile oferite: branding, campanii de publicitate, PR, mass comunication, trade communication, promovare, managementul comunitatilor online.

Poate ca acesta este destinul Romaniei: sa aiba multi oameni priceputi care sa ridice companii mici care sa lucreze cu clienti din toata lumea. Poate ca Romania nu este acel promiseland pentru Occident. Poate singurii care ne pot ajuta sa ne ridicam suntem noi si nu ceilalti. Poate ca noi trebuie sa ne chinuim sa infiintam ceva de la zero si sa ducem sus. Poate ca noi trebuie sa cautam Occidentul si nu Occidentul pe noi. Sunt multi de „poate” in aceasta ecuatia. Dar nu putem decat sa ne bucuram cand vedem ca se poate.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *