instalator bucurestiDe ceva timp ne confruntam cu o problema serioasa, care ne afecteaza atat pe noi, ca si pe vecinii nostri. Problema nu e recenta, e chiar foarte veche, dar credeam ca a fost rezolvata. Am ramas la stadiul doar de a o crede rezolvata.

Totul a inceput in jurul datei de 11 ianuarie 2013, la o zi-doua dupa ce am inchiriat o garsoniera. A doua zi dupa ce am preluat cheia si garsoniera a fost eliberata, am mers sa facem putina ordine, sa fie curat inainte sa ne mutam. Nu conteaza ca pentru 15.88 metri patrati utili ne-a luat o zi intreaga, de dimineata pana seara (pe suprafata aia mica erau portiuni care nu au vazut de ani de zile mopul si solutia de curatat). La o zi dupa curatenie, cand am inceput sa ne aducem din lucruri, ne-am trezit cu un biletel bagat pe sub usa. Era de la vecinul de sub noi care incerca sa gaseasca o cale de intelegere si incerca sa ne explice (nestiind daca suntem noii chiriasi sau noii proprietari) ca le inundam baia. Am anuntat proprietara, ocazie cu care am aflat ca aceasta problema (considerata de proprietara fictiva) dura de ani de zile. Am luat in serios spusele femeii si nu am luat nicio masura. Asta pana intr-o seara de toamna cand m-am trezit cu vecinul la usa care m-a luat de manuta si mi-a spus sa cobor sa ii vad baia. Vorba aceea, soc si groaza: vecinul nu delira, apa chiar curgea de la noi. Am vorbit din nou cu proprietara si pana la urma am hotarat sa chemam un instalator sa verifice si sa rezolve problema (daca eram din Capitala ne era mult mai simplu sa apelam la un instalator bucuresti, sunt oameni priceputi acolo si care au inteles sa isi faca un site prin care sa ii gasesti, nu ca aici sa ii cauti pe site-urile de mica publicitate).

Dupa doua zile problema s-a rezolvat: era vorba de un racord defect sub cadita de dus care lasa apa sa se infiltreze in tavanul vecinilor. Asta se intampla prin luna octombrie. De atunci lucrurile pareau sa fie in regula: la noi sub cadita de dus era uscat (nu aveam cum sa vedem cum era inainte pentru ca cadita de dus era zidita, nu doar placata cu faianta), am mai fost de cateva ori la vecini si era si la ei in regula. Au trecut si sarbatorile de iarna, problema era ca si uitata. Pana acum vreo 2 saptamani cand ne opreste administratorul blocului sa ne spuna sa ne rezolvam problema cu inundatia vecinului ca el a cerut proces-verbal de la administratie si urmeaza sa o dea pe proprietara in judecata. Intre timp am vorbit si cu vecinul nostru, am incercat sa ii explicam ca problema nu este de la noi, ci cel mai probabil de la tevile comune care s-au crapat intre etaje.Pana mi se confirma sau infirma teoria, stau cu regretul ca in Iasi, spre desoebire de Bucuresti, meseriasii adevarati nu isi fac promovare si nu ai cum sa dai de ei. Daca ti se intampla ceva in casa si ai nevoie de un instalator, electrician sau orice alt om care se pricepe sa repare ceea ce tu nu stii sau nu este indicat sa faci, trebuie sa suni pe la prieteni sau sa cauti pe site-urile de anunturi, nu poti scrie pe google „instalator iasi” si sa dai de site-ul unuia. Cel mult dai de pagini de Facebook si acelea neactualizate. Nasol ca in anul 2014 oamenii inca nu au descoperit utilitatea site-urilor personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *