Delegaţiile care participă la Festivalul Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” s-au întâlnit cu autorităţile publice locale. Astfel, în Sala „Vasile Pogor”, participanţii la festival au fost întâmpinaţi de primarul Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, şi inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă, care le-au transmis un mesaj de felicitare. La final gazdele au oferit delegaţiilor prezente câte o diplomă şi mici cadouri. Cei prezenţi au ţinut şi un scurt moment de reculegere în memoria lui Cătălin Pop, profesorul angajat la Palatul Copiilor care a decedat în accidentul de autocar de la Perşani.

În perioada 23-27 august la Iaşi a avut loc cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Cătălina, evenimentul fiind organizat de Palatul Copiilor Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Manifestarea reuneşte aproximativ 800 de participanţi. În acest an, în cadrul Festivalului participă ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Totodată, din România participă 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice naţionale: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi. Una dintre secţiunile Festivalului reuneşte meşteşugari care provin din 20 de judeţe ale ţării şi care vor expune produse ale artei tradiţionale şi din industria casnică.

Prima zi a festivalului a fost miercuri, 24 august, şi a constat în parada portului popular. Parada s-a desfăşurat pe traseul Primărie – Palatul Culturii – Parcul Palas. Astăzi, de la ora 16.00, pe scena amenajată în parcul Palas, vor avea loc manifestările incluse în cea de-a doua zi de concurs. Pe 26 august, de la ora 17.00, a avut loc Festivitatea de premiere, urmată de un spectacol de gală şi de un spectacol In memoriam Cătălin Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *