In ultima saptamana am recurs si eu, pentru prima data, la o operatiune de curatare a Facebook-ului. Feed-ul zilnic era asaltat de tot felul de link-uri dubioase, conspirationiste sau cu potentiali purtatori de malware. Criteriile au fost simple: ai distribuit un link care avea ca imagine ceva din sfera porn-ului, dar link-ul era dubios si ascundea un virus? Afara din lista. Te lamentezi toata ziua de cat de greu iti este si vii cu tot felul de citate dubioase distribuite de pe pagini obscure? Afara din lista. Distribui cele mai tampite teorii conspirationiste scrise cu piciorul de catre cei care au nevoie sa le creasca numarul de fani ai paginii de facebook? Afara din lista. Esti agramat si nici nu te cunosc? Afara din lista. Acestea au fost cele mai dese cazuri. Si uite asa mi-am curatat feed-ul. Iar cand deschid Facebook-ul, in loc de datoriile secrete ale Germaniei fata de Romania si de extraterestrii vazuti pe Marte vad poze din concedii de-ale cunoscutilor, observ cum alte foste colege de liceu sau facultate s-au casatorit sau au ramas gravide, unele dintre ele avand copii destul de mari.

Pana si reclamele afisate de Facebook s-au mai cizelat putin. In loc sa vad cele care duc catre cure de slabire rapida si catre tot felul de sali de sport si gimnastica, au inceput sa apara reclamele catre localuri si locuri unde mi-as dori si eu sa merg sau catre firme care se ocupa cu organizarea de petreceri copii sau catre ansambluri imobiliare cu apartamente la preturi rezonaile. E o schimbare in bine.  Ma ajuta sa imi conturez mai bine planurile de viitor. Da, e funny si fain sa vezi cum fostii colegi stau retrasi intr-un colt si isi fotografiaza copii care exulta de fericire la petreceri de unde nu lipsesc clovinii, magicienii sau printesele sau cand ii vezi emotionati in pozele distribuite de prieteni de-ai lor prezenti la petrecerile cu ursitoare facute in cinstea celelor mai noi membri ai familiilor lor. Ma bucur pentru ei si ma fac sa imi doresc sa reusesc sa imi pun ordine in viata si planurile mele sa ajunga in punctul pe care mi-l tot doresc.

In mare am trasat cateva jaloane in legatura cu ceea ce ar trebui sa se schimbe in urmatorii ani: in toamna trebuie cumparata o masina, apoi stransi banii pentru avansul pentru prima casa, in primavara trebuie mers la banca pentru a solicita creditul, in iarna urmatoare trebuie sa rezolvam cu mobilarea completa a apartamentului, intre timp sa ne luam cununia civila, apoi, dupa ce ne mutam la casa noastra (si vom fi plini de datorii), sa incercam sa facem un copil. Pare totul planuit virgula cu virgula, dar e cam singura solutie ce poate fi pusa in aplicare acum. Bininteles, pot exista devieri de la plan sau sa li se schimbe ordinea, dar directia ramane aceleasi, la fel si jaloanele. Singurul fapt pe care am uitat sa il trec in lista de mai sus este, tot pentru toamna acestui an: sa fac procedurile legale pentru a infiinta un SRL-D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *