ceausescu si scriitori prelectiunile junimeaVineri, 24 mai, incepand cu ora 18:30, in Galeriile „Pod-Pogor” de la muzeul „Vasile Pogor”, va avea loc sedinta a XVI-a din seria noua a Prelectiunilor Junimii, intitulata „Ceausescu si scriitorii”. Evenimentul este organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu Centrul Cultural German Iasi si Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Prelectiunea va debuta cu un Laudatio sustinut de profesorul universitar Mihai Dinu Gheorghiu. Prelector va fi Anneli Ute Gabanyi, recunoscuta pentru activitatea intensa in domeniul cercetarii despre societatea si cultura romaneasa din perioada Razboiului Rece si Revolutiei din 1989. Doritorii vor putea obtine la sfarsitul evenimentului semnatura autoarei cartii „Ceausescu si scriitorii”, aparuta la Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Prelectiunile Junimii reprezinta un eveniment organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi, continuand traditia intemeietorilor Societatii culturale „Junimea” .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *