cristian adomnitei forum economic„Aflu astazi, cu surprindere, ca Primarul municipiului Iasi, dl. Gheorghe Nichita, a poruncit ca eu, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Iasi, sa NU iau cuvantul pe scena din Piata Unirii la Sarbatoarea Unirii Mici din 24 Ianuarie.

Desi in programul oficial pe care l-a trimis la CJ era prevazut discursul meu, in celelalte comunicari oficiale erau trecuti la vorbitori IPS Teofan, primarul, primul ministru si presedintele Romaniei.

Nu am ascuns niciun moment ideile din discursul meu de pe 24 Ianuarie: dl. Prim-Ministru Victor Ponta sa explice Iasului si Moldovei de ce ii lasa de izbeliste, in saracie si izolare, prin taierea din Masterplanul general de transport a autostrazii care sa lege Moldova de Transilvania si, apoi, de Europa.

Este pentru prima data după 1989 cand are loc un asemenea abuz si eu cred ca se datoreaza fricii si lasitatii dlui. primar care nu vrea ca seful sau de partid, dl. Victor Ponta, sa auda vocea tare a Iasului care isi cere drepturile. Ar fi trebuit ca el insusi sa fie printre primii care sa lupte impotriva Masterplanului in forma actuala si nu sa incerce sa inchida gura celor care vor sa spuna adevarul.

Il asigur pe domnul dl. Gheorghe Nichita ca, nu numai ca nu voi tacea insa voi fi si indarjit in a spune adevarul despre nevoia Moldovei de a avea autostrada.

Ii invit pe cei din primarie sa nu incerce sa minta si sa nege cele afirmate mai sus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *