Pretul amintirilor frumoase

Posted on

FOTO: www.constantinbutucstudio.ro

FOTO: www.constantinbutucstudio.ro

Vara asta am scapat fara „amenzi” si nu stiu cum de s-a intamplat o astfel de situatie, fiind prima vara din ultimii ani cand nici nu am fost invitat la o nunta si nici nu a trebuit sa onorez cu prezenta, darul si plicul cu bani. Probabil o fi si firea mea putin mai anti-sociala in ceea ce priveste legaturile cu fostii colegi de scoala.

Si spun asta pentru ca in ultimele doua saptamani timeline-ul Facebook-ului mi-a fost invadat de sute de fotografii de-ale fostelor colege (pentru ca asa se intampla cand faci la liceu, facultate si master profilul filologic: 3-4 baieti, in rest numai fete). In ultimele doua weekend-uri doua foste colege de liceu si-au unit destinele, nu intre ele, ci cu „sufletul pereche”, dar la fel a facut si o fosta colega de facultate; plus ca in urma cu trei saptamani o alta colega de facultate s-a maritat pe fuga – ceea ce chiar a fost o surpriza pentru ca nici macar nu stiam ca este intr-o relatia, cum s-a intamplat la celelalte trei colege, care avea relatii de ani de zile, chiar de 10 ani, in cazul uneia.

Si observ, in ciuda tutuor „When September Ends” si a „Septembrie, luni” distribuite in exces pe Facebook in ultimele 24 de ore, ca vara nu s-a terminat, ca mai am colege care deja distribuie statusuri cu „AMR … x zile”.

Iar Facebook-ul asta, observ ca a inceput sa faca ceea ce ar trebui: sa ajute la relationare. Si chiar aflu lucruri noi despre persoane cu care nu apuc sa interactionez prea des. De aceea imaginile sunt foarte importante, ele transmit chiar mai mult decat ceea ce vor personajele din imagini sa spuna. Constantin Butuc fotograf nunta ar fi o varianta foarte buna pentru a imortaliza momentele din ceea ce ar trebui sa fie cel mai important moment din viata a doi tineri.

Un fotograf profesionist este cel care, asemeni unui arbitru la un meci de fotbal, nu trebuie sa isi faca simtita prezenta, ci trebuie sa fie omul din umbra. Practic, el face parte din eveniment, dar nu intervine pentru ca reuseste sa capteze toate cadrele necesare in naturaletea lor, fara sa impuna el anumite posturi dorite. Oricum, exista si sesiune foto ante sau post-eveniment, unde sunt doar mirii si fotograful.

De obicei sunt mari ingrijorari in privinta costurilor pentru foto-video la o nunta. Si asta e un soi de paradox, pentru ca nu iti pui intrebari in legatura cu meniul, locatia sau muzica, dar ti se pare ca te costa prea mult imortalizarea momentelor, uitand ca tocmai albumul foto si DVD-urile rezultate sunt singurele marturii (in afara, bineinteles, a iubirii) care trec proba anilor. Nu va zgarciti cand vine vorba de ceea ce conteaza in viata voastra. Ar fi pacat sa nu aveti doar amintiri frumoase de la cel mai frumos eveniment al vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *