Beatrice Rancea, foto agerpres.ro

Beatrice Rancea, foto agerpres.ro

Managerul Operei Nationale Romane Iasi (ONRI), Beatrice Rancea, a declarat ca pe 8 iunie va fi organizata prima editie a Galei Operelor Nationale, eveniment care reprezinta o premiera pentru Romania, informeaza Agerpres. Totodata, Beatrice Rancea a mentionat ca premiile si distinctiile vor fi acordate pe 16 sectiuni. De asemenea în cadrul Galei Operelor Nationale vor fi acordate si 12 premii de excelenta.

‘Un astfel de eveniment este necesar deoarece niciodata pana acum artistii lirici din Romania, fie ca interpreteaza pe scenele din tara sau strainatate nu au fost premiati si recunoscuti la nivel national. Pentru prima oara în Romania, la Iasi se va organiza un fel de Oscar al Operelor Nationale. Evenimentul se va desfasura cu ajutorul Primariei si Consiliului Judetean. Am avut aceasta dorinta de a fi primii care organizam aceasta Gala a Operelor Nationale’, a declarat Beatrice Rancea pentru Agerpres.

Beatrice Rancea a adaugat ca sunt personalitati extraordinare care evolueaza nu numai pe scenele din Romania, dar sunt în acelasi timp si prezente remarcabile pe scene din toata lumea.

‘Acesta este motivul pentru care pe data de 8 iunie, la ora 21,00, la ora de maxima audienta, avem transmisiune în direct de aici, de la Iasi, cu Gala Premiilor Nationale. Vor fi personalitati care vor oferi premii, vor fi personalitati din tara si strainatate care vor primi premii. Dorim ca aceasta gala sa fie numarul unu pentru ca, evident, o vom organiza si la anul’, a precizat Beatrice Rancea.

Printre cele peste 200 de personalitati din lumea operei, operetei, la Iasi vor fi prezente si marea soprana Elena Mosuc, care nu doar ca va înmana un premiu, dar va sustine si o arie în cadrul Galei. O alta prezenta notabila devoalata pana acum este cea a renumitei soprane Mariana Nicolesco.
‘Vor fi nume mari ale scenei operei’, a conchis Beatrice Rancea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *