Programul Prima Casa 2015

Posted on

programul prima casa 2015Veste buna pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta. Guvernul a alocat un plafon suplimentar de garantare in valoare de 2,5 miliarde de lei, pentru programul Prima Casa.

Conform proiectului de Hotarare publicat vineri se propune alocarea unui plafon suplimentar de garantare pentru anul 2015 in valoare de 2,5 miliarde de lei dar si posibilitatea utilizarii in anul 2015 a diferentei nealocate din plafonul alocat anului 2014 precum si a diferentei neutilizate pana la data de 31.12.2014 din sumele alocate din plafonul disponibil in anul 2014.

Suma reprezentand diferenta ramasa neutilizata sau nealocata din anul 2014 urmeaza sa fie publicata pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al FNGCIMM in cel mult 5 zile de la data publicarii Hotararii in Monitorul Oficial, conform realitatea.net.

Programul Prima casa a fost implementat la nivelul anului 2009, cand piata imobiliara era blocata din cauza bulei imobiliare in care intrase Romania. Este unul dintre putinele proiecte guvernamentale care a reusit sa miste creditarea bancara, cu toate masurile luate de BNR si de Guvern.

In prezent, garantiile pentru creditele destinate achizitiei sau constructiei de locuinte in cadrul Programului se acorda numai in lei, de catre finantatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat in cadrul etapelor anterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *