lucrarile din fundatie stadiu lucrariPasajul de la Fundatie a fost unul dintre cele trei santiere pe care primarul Iasului, le-a vizitat miercuri, 2 aprilie 2014. Şeful orasului a vrut sa vada, la fiecare in parte, care este stadiul lucrarilor. Pasajul Mihai Eminescu se afla intr-o faza avansata de executie, constructorul estimand ca pe 15 mai va termina lucrarile de interior.

Finalizat in interior pe 15 mai

Lucrarile de la pasajul Mihai Eminescu se afla in faza asigurarii pasajului impotriva efectelor negative pe care apa pluviala, dar si panza freatica din zona, le pot avea asupra constructiei. Pasajul dispune de trei sisteme de asigurare, care trebuie finalizate in scurt timp. „Cea mai grea lucrare este sa facem un canal colector ce va descarca apa pluviala in zona Rapa Galbena, prin cadere gravitationala. Avem canale laterale destul de mari, camere vizitabile, care pot fi oricand curatate si in care se poate interveni, daca apare vreo problema”, a declarat Gheorghe Nichita. Pe de alta parte, se incearca preluarea apelor subterane din dealul Copoului cu ajutorul unor foraje ce vor traversa pasajul la o adancime de sase metri de radierul acestuia.

“Constructorul si-a luat angajamentul ca, pana la 15 mai, sa termine tot ce inseamna lucrare interioara, cu exceptia forajelor. O sa facem o analiza, sa vedem ce inseamna partea arhitecturala, cum o putem lucra dupa ce avem licitatia finalizata, apoi vom lua o decizie cum putem pune pasajul in functiune. Sunt un pic sceptic si vreau sa vad mai des lucrarile de aici, ca sa-mi dau seama daca termenul de 15 mai este fezabil”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *