Caravana bolizilor auto revine la Iaşi, în cel mai bine organizat raliu din România. Pe 10 septembrie 2015, Raliul Iaşului Cotnari va lua din nou startul.

Mai mulţi kilometri

Anul trecut, Raliul Iaşului s-a plasat pe primul loc în clasamentul etapelor din România, înaintea competiţiilor similare din Braşov, Arad sau Cluj. Urmare a coeficientului de 1,2 obţinut în 2014, ediţia din acest an a Raliului va avea şi mai mulţi kilometri în program. Managerul Raliului, Dan Codreanu, a afirmat că vor fi de parcurs 145 de kilometri, una dintre noutăţi fiind că proba de la Dobrovăţ va fi mixtă, macadamul alternând cu asfaltul. Şi în acest an, raliul va include tradiţionalele repere de mare atractivitate, precum Cioca Boca, Mădârjac şi Păun. De asemenea, şi SuperSpeciala de la Râpa Galbenă va avea o nouă configuraţie, în sensul că echipajele vor trece prin pasajul Mihai Eminescu, vor întoarce pe b-dul Independenţei, revenind apoi la Râpa Galbenă.

Nivel internaţional

Marea noutate care-i conferă Raliului Iaşului o dimensiune cu adevărat profesionistă o constituie programarea probelor pe durata a trei zile, precum competiţiile de rang internaţional. De asemenea, dupa modelul WRC, Raliul Iaşului Cotnari începe cu SuperSpeciala, joi, pe 10 septembrie, de la ora 17:45. Aceasta va debuta cu defilarea participanţilor şi va avea startul în faţa tribunei VIP, la esplanada Râpa Galbenă, unde era anul trecut butoiul mic. Intrarea echipajelor se va face pe rampă, unde piloţii şi copiloţii vor fi prezentaţi oficial. Organizatorii se declară foarte mulţumit de faptul că la întrecere vor participa nu mai puţin de zece piloţi ieşeni. De asemenea, se mizează pe o prezenţă numeroasă din partea publicului.

Vine elita

La Raliul Iaşului şi-au anunţat participarea primii doi piloţi plasaţi în fruntea clasamentului general al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, Simone Tempestini şi Edwin Keleti. Liderul naţional, Simone Tempestini, conduce o maşină Ford Fiesta R5, la fel ca şi Edward Keleti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *