Daca ai in casa o piesa de mobilier de care te-ai atasat, indiferent ce modele noi ar aparea pe piata parca tot respectiva piesa vrei sa o pastrezi. Daca e vorba despre masuta de sufragerie, de dulapiorul din hol sau alt mobilier, te decizi sa il mai pastrezi totusi o perioada.

Cu toate acestea, aspectul piesei se deterioreaza tot mai mult si isi pierde complet din luciu. Ce poti sa faci ca sa nu o inlocuiesti cu una noua? Daca intr-adevar nu iti doresti sa te desparti de aceasta, poti sa o reconditionezi, astfel incat sa se incadreze in decorul casei reamenajate sau proaspat renovate.

Atunci cand te indoiesti de decizia ta si te gandesti ca exista atat de multe piese noi, proaspat iesite din fabrica si tu optezi pentru pastrarea celei vechi, asta poate pune intr-o lumina proasta incaperea respectiva. Afla ca intercalarea aceasta chiar se poarta, atat timp cat contribui la mentinerea unei stari prezentabile a mobilei.

Cum sa readuci piesele vechi de mobila intr-o conditie deosebita?

Metodele de restaurare dupa care te poti orienta sunt nenumarate. In continuare iti prezint cateva dintre acestea, pe care le poti aplica fie singur in confortul locuintei, fie ai nevoie de un specialist, in functie de gradul de dificultate.

  • Retapitarea fotoliilor si a canapelelor

Daca te-ai atasat de canapeua din living si nu planuiesti sa te descotorosesti de ea, poti sa o retapitezi astfel incat sa se integreze in decorul modern al incaperii. Poti ruga un tapiter sa te ajute sa o imbraci cu o stofa de calitate, care sa se combine armonios cu celelalte elemente de decor.

Sfat: pentru a evidentia canapeaua veche, opteaza pentru o culoare contrastanta, care sa armonizeze cu celelalte nuante ale interiorului. Spre exemplu, daca livingul tau este realizat in tonuri de gri si alb, poti sa optezi pentru stofa rosie, cu imprimeuri mari si elegante.

  • Reconditionarea masutei din sufragerie

Iti place mult masuta pe care ti-a daruit-o cineva drag sau pentru care ai economisit destul de mult sa o cumperi? Daca una dintre rotile cu care este echipata aceasta este defecta, poti sa o inlocuiesti cu o diversitate de modele de roti mobilier moderne si practice.

Daca vrei sa dotezi masuta cu roti noi, special destinate in acest scop, te invit sa vizitezi pagina tente.com/ro-ro. Aici gasesti o diversitate de modele de roti mobilier, de o calitate premium, iar preturile sunt excelente.

  • Revopsirea mobilei

Da, poti sa revopsesti mobila daca vrei sa arate ca atunci cand era noua. Este o metoda simpla prin care poti sa redai aspectul frumos al acesteia.

Trebuie ca mobila sa fie din pal melaminat sau din lemn. Cea dintai are nevoie de o pregatirea mai deosebita pentru a iesi asa cum trebuie.

Ce tip de mobila poti sa vopsesti? Incepand de la pat, dulap, noptiere si pana la comode, mese, scaune, garnituri de mobilier intregi, toate pot fi revopsite. Ca sa iti iasa asa cum trebuie, asigura-te ca respectiva suprafata este curata corespunzator si nu are praf pe ea.

  • Reconditionarea cu autocolant

Daca ai o piesa de mobilier care inca arata bine, dar nu se potriveste in decor, poti sa te folosesti de autocolante sau de stickere decorative. Le aplici cu usurinta si nu iti trebuie decat putin imaginatie pentru a le potrivi cum trebuie.
Asadar, daca detii un mobilier care ti-e drag si de care nu esti inca pregatita sa te desparti, te invit sa incerci ideile mentionate mai sus. Indiferent ca alegi vopsirea, tapitarea, inlocuirea de roti mobilier sau oricare alta metoda, vei oferi alt aer respectivei piese, care acum se va incadra altfel in decorul camerei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *