Miercuri, 12 octombrie 2016, ora 18:00, va avea loc Ședința de deschidere a Salonului de Literatură „Junimea”, seria a V-a, program coordonat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în colaborare cu Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și Institutul de Filologie Română „A. Philippide” Iași.

Salonul de Literatură „Junimea” va cuprinde două secțiuni, una de cenaclu și alta, sub genericul „Prelegeri de literatură”, de inițiere în fenomenologia literară. La această ediție vor fi invitați permanent profesorii universitari Bogdan Crețu și Doris Mironescu, coordonarea va fi asigurată de Mirel Cană, iar secretariatul literar de Laura Humă și Cătălin Mihai-Ștefan.

Până acum, edițiile au însumat zeci de ședințe ce au avut drept scop descoperirea și cultivarea talentelor literare, precum și promovarea, inclusiv prin publicare, a textelor valoroase. Participanții la ședințele Salonului au avut ocazia de a interacționa cu numeroși autori și artiști români, precum și cu beneficiarii programelor FILIT de rezidențe de creație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *