Regizorul Andrei Şerban a primit titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Iaşi sâmbătă, 9 ianuarie 2016, într-o ceremonie care a avut loc la finalul spectacolului “Lucia di Lammermoor”, pus în scenă la Opera Naţională Română Iaşi.

Onoranta distincţie i-a fost înmânată celebrului artist de către primarul interimar Mihai Chirica, în aplauzele unui public care a umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”. “Oraşul Iaşi vă rămâne recunoscător pentru că aţi acceptat să ne fiţi Cetăţean de onoare, domnule Andrei Şerban”, a declarat edilul oraşului. “Îi mulţumesc regizorului Andrei Şerban pentru onoarea de a veni şi lucra cu noi şi pentru spectacolele minunate pe care ni le-a oferit”, a spus la rândul său Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

Discursul de Laudatio a fost rostit de către Corina Şuteu, consultant cultural internaţional şi expert în politici culturale, mesaje de felicitare şi apreciere fiind transmise de către Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, şi actriţa Rodica Mandache.

“E un premiu care mă onorează personal, dar mai mult decât atât confirmă că e nevoie de spectacole de operă la Iaşi”, a declarat Andrei Şerban, autorul a trei montări de succes la Opera din Iaşi, „Indiile galante”, ”Troienele” şi „Lucia di Lammermoor”.

De altfel, maestrul Andrei Şerban a început deja repetiţiile la Iaşi pentru o nouă punere în scenă, de data asta a operei „Văduva veselă”, de Franz Lehar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *