Municipalitatea ieşeană a demarat un amplu proiect de reabilitare a scărilor aflate în diferite zone pietonale din oraş.

Astfel, de la începutul anului, SC Servicii Publice SA a efectuat reparaţii la scările din strada Plevnei care fac legătura cu strada Scăricica (au fost efectuate reparaţii din beton armat cu mână curentă din ţeavă), scările din strada Anastasie Panu, de la Hotel Europa spre Hala Centrală (au fost executate lucrări de reparaţii cu beton mozaicat la trepte şi a fost înlocuit o porţiune de pavaj cu dale mozaicate), scările de acces din strada Vasile Lupu spre bloc A1 (au fost efectuate lucrări din beton armat cu mână curentă din ţeavă), scările de acces din strada Vasile Lupu pe lângă blocul „Salina Center” (au fost executate din beton armat cu mână curentă din ţeavă), scările de acces din strada Prof. I. Inculeţ la blocurile 940, 932 şi 942 (au fost executate din beton armat cu mână curentă din ţeavă) şi scările de acces de la Râpa Galbenă (s-au realizat reparaţii cu beton mozaicat la trepte).

În perioada următoare lucrătorii aceleiaşi instituţii vor continua lucrările la scările din zona esplanadei Oancea, unde deja au fost executate lucrări de reparaţii prin înlocuire plăcilor de granit, scările din strada Ciurchi, mai exact în spatele blocului F4, unde se efectuează lucrări de refacere cu beton armat şi mână curentă din ţeavă, şi scările de acces la trotuarul superior din bulevardul Alexandru cel Bun, între blocurile H1-H7.

Tot în acest an, SC Citadin SA a efecutat lucrări cu mixtură asfaltică la scările de acces din faţa Complexului Ciurchi, pe partea care coboară spre blocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *