parcare hotel unirea1In luna decembrie s-a deschis o noua parcare subterana in oras, cu 197 locuri de parcare. Este vorba despre parcarea situata intre sediul Starii Civile si Hotelul Unirea.

Tariful pentru folosirea parcarii va fi de 2 lei pe ora. Locatarii din vecinatate vor beneficia de un tichet promotional care le va asigura folosirea parcarii la tariful de 2 lei pe zi, iar clinetii hotelului Unirea au acces gratuit. Municipalitatea asteapta un aflux masiv de clienti pentru cele 197 de locuri de parcare in subteran si 50 in suprateran.

parcare hotel unirea2

Terenul pe care s-a amenajat parcarea a fost concesionat de administratie contra unei redevente de 25.000 de euro pe an. „Suntem absolut satisfacuti de modalitatea profesionista cu care si-a abordat viitorul unui hotel, un investitor din Iasi, respectiv Lucian Grecu de la Hotelul Unirea, pe de o parte, pe de alta parte, responsabilitatea cu care a inteles ca e nevoie de o parcare intr-o zona centrala, pentru care plateste bani catre municipalitate, dar rezolva si o problema a intregii zone”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

parcare hotel unirea3Deasupra parcarii a fost amenajat un parc cochet

Parcarea subterana din Piata Unirii are 197 de locuri, accesul in interior fiind automatizat si securizat. Automobilistii beneficiaza de sistem de ghidaj, monitorizare video, ventilatie si sistem antiincendiu automatizat. Pentru clientii care nu au incheiat un contract de acces in pacare, tariful va fi de doi lei pe ora de parcare, dar vor fi asigurate 15 minute gratuite pentru manevre de iesire din momentul achitarii tichetului, precum si 15 minute gratuite pentru cazare sau preluare clienti (manevre de intrare-iesire). Perioada maxima de timp in care o masina poate stationa fara abonament in parcare este de 72 de ore. Inaltimea maxim admisa a autovehiculelor este de 2,3 m, iar latimea maxim admisa este de 2,1 m. Conducatorul autovehiculului trebuie sa parcheze in spatiul delimitat pentru acesta si sa respecte toate semnele interne din parcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *