modernizare strada teatru iasiDesavarsirea unui important proiect european ce presupune modernizarea drumurilor din centrul Iasului a dus la inchiderea strazii Agatha Barsescu, ruta inclusa in amplul plan de crestere a accesibilitatii spre zona centrala a orasului.

Pe zona carosabila

Constructorii au decapat zona carosabila a strazii Agatha Barsescu, inchizand circulatia rutiera atat pe portiunea cuprinsa intre Teatrul National si cladirea ce adaposteste Institutia Arhitectului Sef, cat si pe segmentul de drum dintre intersectia cu str. Ion Baciu si gangul pietonal catre Prefectura. Durata lucrarilor este estimata la aproximativ o luna si jumatate, timp in care se vor mentine si modificarile in trafic aplicate deja. Amenajarile fac parte din ansamblul de lucrari incluse in proiectul “Cresterea accesibilitatii spre zona centrala economica si comerciala a Polului de Crestere Iasi”.

Constructorii au decapat zona carosabila a strazii Agatha Barsescu, inchizand circulatia rutiera pe portiunea cuprinsa intre Teatrul National si cladirea ce adaposteste Institutia Arhitectului Sef. Acolo se lucreaza acum la pavarea parcarii de langa Teatru

Refacerea retelei stradale

Valoarea totala a proiectului „Cresterea accesibilitatii spre zona centrala economica si comerciala a Polului de Crestere Iasi” este de 9.135.924 lei si consta in refacerea retelei stradale (2.524 m), reabilitarea a 3.390 mp de parcari, modernizarea a 158 locuri de parcare, 15 dintre acestea fiind spatii destinate persoanelor cu handicap, refacerea si modernizarea tramei stradale, inclusiv a trotuarelor. Proiectul include reabilitarea strazilor Costache Negri, Armeana, Sf. Sava, Agatha Barsescu, Dancu, Vovidenie, Vasile Stroescu, Maestrul Ion Baciu (fosta str. Bancii), Matei Millo, dar si strada si stradela Barboi. In cadrul proiectului, trei parcari vor fi modernizate cu bani europeni: parcarea de langa Teatrului National, parcarea de pe strada Agatha Barsescu, precum si cea aferenta intersectiei dintre strada Armeana si strada Barboi. La finalizarea lucrarilor, beneficiile vor fi fluidizarea traficului, cresterea sigurantei in transport, reducerea consumului de carburanti auto precum si a timpului de calatorie, cresterea gradului de protectie a persoanelor cu dizabilitati. In paralel cu lucrarile de amenajare a strazilor din Centrul Istoric al Iasului, s-au inlocuit si conductele de pe magistrala II de termoficare, parte a unui alt program cu finantare europeana derulat de Primarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *