Ca bărbat, de mic am fost înspăimântat de inele. În timp ce fetele sunt fascinate de inele, cât mai multe inele, cât mai strălucitoare, băieții fug de ele ca dracul de tămâie. Inele mai mici, inele mai mari, inele din metale prețioase, inele din plastic, inele cu pietricele, inele cu fluturași, toate acestea stârnesc reacțiile pe care le-am pomenit mai sus. Apoi ajungi adolescent. Ca băiat frica de inele continuă. Inelele nu mai reprezintă doar niște accesorii pentru fete, ci sunt și dovezi ale prețuirii lor. Ești fată și e ziua ta de naștere, ce e mai frumos decât să primești cadou un inel frumos? La fel, ipoteza este valabilă și în cazul în care ai un prieten sau în care bănuiești că te place. Ca adolescent știi și simți toate acestea. Ai o prietenă sau îți place de o fată? Cu siguranță ai pus ochii pe un inel sau o brățară pe care vrei să o faci cadou. Inel sau brățară? Aici e marea dilemă. Dacă îi faci un cadou frumos, balanța înclină spre brățară: îi arăți fetei că îți place de ea și că ții mult la ea. Dacă te gândești la un inel, asta deja înseamnă că e ai mult decât o simplă atracție, înseamnă că ți-ai făcut gânduri de viitor cu ea. Trece și adolescența și începi să devii un om stabil: ai terminat studiile,  ai un job ok și timpul tot trece de când ești într-o relație. Deja nu mai este vorba despre un cadou, este vorba despre un simbol. Dacă ești în situația descrisă mai sus, iar când prietena ta nu este prin preajmă tu stai pe net și ești pierdut de mai mult de jumătate de oră pe site-ul www.e-ring.ro, înseamnă că lucrurile au devenit cu adevărat serioase: te gândești ca inelul să nu fie un simplu cadou, ci un  simbol al dragostei pe care i-o porți și a dorinței de a fi un tot.

Nu despre asta este inelul de logodnă? Despre simbol și unitate? Pentru că inelul are forma unui cerc, iar cercul, prin definiție, reprezintă perfecțiunea și unitatea. Un inel de logodnă pus pe degetul persoanei iubite înseamnă că vrei ca persoana de lângă tine să fie alături și a doua zi și peste un an și peste 50 de ani, că nu poți fi perfect fără ea, că tu ești un semicerc, iar ea este semicercul care te completează pentru a fi perfecți. Și viceversa. Iubita ta este un semicerc care așteaptă, prin intermediul inelului de logodnă, dovada că tu vrei să fii semicercul care o completează.

Iar inelul este un simbol cu adevărat puternic. Inelele au fost fabricate de mii de ani, iar istoricii sunt de acord că nu au avut doar rolul de podoabă, ci și un rol în ceremonii. Și astăzi, în mai toate cultele, legământul dintre bărbat și femeie se face prin intermediul inelului. Pentru că după ce ai oferit sau au primit inelul de logodnă știi că urmează și verigheta. Abia atunci poți spune că cercul s-a închis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *