Unul dintre lucrurile care ies in evidenta la orice inmormantare este sicriul. De dorit este ca acesta sa fie ales astfel incat sa se potriveasca cat mai bine, si cum poti face asta decat prin luarea masuratorilor corecte, alegerea nuantei corespunzatoare si alte astfel de criterii.

Tinand cont de diversitatea de modele disponibile pe piata, decizia privitoare la sicriu nu devine deloc mai usoara de luat. Pentru ca sigur habar nu ai ce anume trebuie sa urmaresti atunci cand cumperi acest element esential pentru inmormantare, citeste in continuare pentru a sti ce intrebari trebuie sa iti adresezi.

  • De ce dimensiuni trebuie sa fie sicriul?

Raspunsul la aceasta intrebare il afli atunci cand stii ce inaltime are trupul neinsufletit. Este nevoie sa cunosti macar aproximativ inaltimea, dar si greutatea raposatului. Altfel, risti sa alegi un sicriu prea mic sau unul prea mare si nici una dintre situatii nu este in avantajul tau. Daca vrei sa iti usurezi munca, asigura-te ca te afli in cunostinta de cauza privind aceste detalii inainte de a cauta sicriul.

Ce se poate intampla daca nu ai ales modelul potrivit? Poate parea exagerat insa au fost situatii in care cosciugul nu a reusit sa sustina greutatea corpului. Informativ, sa stii ca modelele in sase colturi sunt pentru cei care au o constitutie cu adevarat mare in umeri. Ca sa ai siguranta ca faci alegerea cea mai buna, poti solicita ajutorul firmei de servicii funerare Ilfov pentru care optezi.

  • Ce dimensiuni trebuie sa aiba locul din cimitir?

In afara de aspectele mentionate mai sus, nu trebuie sa uiti ca trebuie sa alegi sicriul si in functie de dimensiunile pe care le are locul de inhumare. Asta inseamna ca trebuie sa te limitezi la un sicriu care sa se incadreze in spatiul respectiv. Unele persoane fac greseala de a cumpara unul mai mare, iar ulterior aceasta decizie le creaza probleme.

In functie de locul in care va fi inhumata persoana, ca este vorba despre groapa fara constructii sau despre cripta, trebuie sa te interesezi in privinta dimensiunilor disponibile.

De obicei, dimensiunile standard ale groapei sunt de 200 cm / 70 cm. Asigura-te ca cei care se ocupa cu asta masoara corect si partea din interior.

In cazul criptei, aceasta trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni, atat in exterior, cat si in interior. Spun asta pentru ca, desi pare un detaliu neimportant, poate da lucrurile peste cap chiar cand ai nevoie mai putin. In ceea ce priveste cavoul, nu este atat de important care sunt dimensiunile acestuia atunci cand alegi sicriul pentru ca ceea ce te intereseaza sunt dimensiunile criptei.

  • Ce culoare trebuie sa aiba sicriul?

Si in aceasta privinta poti sa te lovesti de cateva piedici. In fabricarea acestora sunt utilizate diverse tipuri de lemn si materiale. Cel mai des comandate sunt modele in nuante de mahon, pentru ca sunt si elegante si simple.

Intrebarea finala si cea mai importanta este: De unde cumperi sicriul potrivit? Avand in vedere ca numarul firmelor care ofera servicii funerare in Ilfov este destul de mare, trebuie sa te orientezi dupa cea care iti ofera diversitate, dar si preturile cele mai accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *