Complexul Muzeal Naţional “Moldova” – Muzeul Unirii din Iaşi, în colaborare cu instituții de cultură și administrative din Republica Moldova, Ucraina și România organizează în zilele de 1- 4 octombrie a XVII-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Monumentul. Tradiţie şi Viitor”. La această manifestare prestigioasă vor participa peste 100 de personalități marcante din domeniu (arheologi, istorici, restauratori, istorici de artă, ingineri, arhitecţi) şi vor fi prezentate conferinţe pe nu mai puţin de 80 de teme. Ediţia din acest an a pregătit o agendă bogată şi atractivă. Alături de comunicările ştiinţifice, vor fi organizate vizite la cele mai importante monumente ieşene şi din Republica Moldova şi Ucraina, expoziţii de imagini document, lansări de carte.
Cercetătorii ieșeni Sorin Iftimi și Mădălin Văleanu vor lansa o lucrare de referință despre un spațiu definitoriu pentru istoria Iașului, dar și pentru prezentul așezării: Piața ”Mihai Eminescu” din Iași – repere istorice și cercetare arheologică. Textul volumului este susținut de 120 de planuri, schițe și fotografii.

„Simpozionul se desfășoară pe axa Iași – Chișinău – Cernăuți. Se va deschide la Iași, pe 1 octombrie, la ora 9.00, după care, pe data de 2 octombrie, ne vom deplasa la Chișinău. Acolo vom vizita cetățile și, apoi, vom merge la Cernăuți, la Centrul Cultural Român”, dr. Aurica Ichim (foto), coordonatorul proiectului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *