Muzeul Literaturii Romane Iasi, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura Iasi si Asociatia „Patrimoniu pentru Comunitate”, organizeaza cea de-a VI-a editie a Simpozionului National „Istorie, cultura, patrimoniu”, in perioada 6-7 noiembrie 2013.

simpozion noiembrie 2013

Evenimentul promoveaza patrimoniul Iasiului in context national si international si, de-a lungul timpului, s-a bucurat de participarea personalitatilor din mediul stiintific si nu numai. Anul acesta, peste 35 de specialisti din tara si din afara granitelor se vor reuni pentru a dezbate despre cultura si civilizatie romaneasca in context european, politici culturale, precum si despre conservarea si restaurarea valorilor de patrimoniu. Invitatii vor sustine comunicari la muzeele „Constantin Negruzzi” (Hermeziu, comuna Trifesti) si „Vasile Pogor” (Iasi), acestea urmand a fi publicate in cel de-al VI-lea volum al „Anuarului Muzeului Literaturii Romane Iasi”.

 Deschiderea lucrarilor simpozionului va avea loc miercuri, 6 noiembrie, de la ora 10, in holul „I.M. Melik” de la muzeul „Vasile Pogor”, in prezenta domnului Dan Jumara, coordonatorul programului.

Mai multe informatii si programul complet se regasesc pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *