FOTO:  errtheblog.com

FOTO: errtheblog.com

Si uite ca se apropie vremea cand mai imbratranesc un an si ma apropii tot mai mult de 30 de ani si ma indepartez de 20 de ani. Bine, pana la 3 decenii de viata mai am, dar peste doua saptamani, dupa ce implinesc 25 de ani, ma voi simti putin mai batran decat ma simt acum. Cu toate astea, cat ma simt liber ca pasarea cerului, cat nu am intemeiat o familia si nu am un planset de copil care sa ma trezeasca noaptea din somn, ci din contra, am cat un tovaras care ma trezeste dand un telefon sa ma intrebe daca nu ies in oras, inca ma simt tanar. Oscar Wilde spunea bine ca „singurul lucru pe care merita sa il ai este tineretea” pentru ca este unul dintre putinele „lucruri” pe care nu ti le poate lua nimeni. Ba mai mult, chiar si atunci cand din punct de vedere biologic nu mai esti tanar, sufletul poate fi mai tanar decat cel al unui adolescent.

Trecand peste pledoria legata de varsta si tinerete, daca tot urmeaza ziua mea de nastere, cred ca as putea face niste mici apropouri: telefonul meu a inceput sa dea rateuri tot mai mari, iar laptopul parca devine tot mai greu de carat in diferite locuri, astfel incat pot oicand sa postez ceva pe bloguri si as avea nevoie de o tableta dual core care sa imi usureze munca (bineinteles, si umeri).

Teoretic nu cer multe, dar dupa experienta anilor trecuti, cand si Mos Craciun si Mos Nicolae si propriul meu prieten care imi daruieste cadouri, imi dau seama ca si anul asta ma voi bucura (si e normal, ma bucur la cel mai mic cadou) la cateva sticle de vin, eventual o carte. In rest, daca imi doresc ceva, tot eu trebuie sa fiu si cel care implineste dorinta in realitate. Uneori pare trista situatia, dar este, de fapt, un set de exercitii care te ajuta si te pregateste pentru alte episoade din viata. Viata nu-i usoara, dar nici imposibil de trait. Sunt un cumul de factori, oameni si intamplari, dar si hazard care actioneaza in viata, dar factorul decisiz cel mai important este propria persoana si ambitia personala. Daca nu ne dorim mai mult decat ne ofera viata, o sa ajungem sa plangem in pumni de fiecare data cand dam de greu. Asta in situatia in care nu incercam sa facem ceva. Cand faci ceva, nu iti spune nimeni ca reusesti din prima, ca dai mare lovitura dintr-o singura miscare. Pana la miscarea aceea geniala care sa rezolve tot ce se poate rezolva, primesti multe suturi in fund. Nici Thomas Edison nu a inventat becul din prima, ba are peste 1000 de inventii brevetate. Si ce? Tot pentru inventia becului a ramas cunoscut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *