Nu putem trăi în afara științei

Posted on

progresul tehnologieiRusia și China au elaborat un sistem militar perfecționat de anihilare radioelectronică cu memorie digitală pe frecvențe radio (DRFM), capabil de reținerea și întoarcerea semnalului emis de radar, perturbând activitatea altor radare, anunță pe sfârșit de săptămână RIA Novosti. Recunosc, deci, că am rămas în urmă în legătură cu avansul (avântul) pe care îl ia tehnologia.

Frecvențele radio ne schimbă tot mai mult viața. După cum am putut observa, tehnologiile pe bază de frecvențe radio sunt folosite acum și în scopuri militare (de apărare), nu doar în cele comerciale, cum eram obișnuiți. Știam, de exemplu, că tehnologii asemănătoare (RFID, Radio-frequency identification) sunt folosite mai ales în sistemele de control acces, te tipul celor ce pot fi comandate de pe site-ul www.rfidshop.ro. Și cam aici se oprește știința mea. Poate că nici nu îmi trebuie mai mult. Oricum, sunt de formație filologică, iar creierul meu funcționează în așa fel încât nu reușește să asimileze tot felul de informații ce vin din zona tehnică.

Dacă aș fi ascultat de sfatul pe care mi l-a dat un bătrân la sfârșitul clasei a șaptea și aș fi mers la liceu într-o clasă de profil mate-info, iar facultatea aș fi făcut pe un domeniu real, acum aș fi fost inginer, nu librar. Probabil și câștigul ar fi fost mai mare, dar nu știu dacă și satisfacția. Din 2009 și până acum am experimentat mai multe job-uri, fie part-time, fie full-time, dar abia acum, în librărie, simt că fac cu adevărat ceea ce îmi place. În plus, reușesc să am grijă și de celelalte proiecte ale mele (blogurile), am reușit să pun pe picioare un alt site, la care acum suntem o echipă întreagă care lucrează și încă reușesc să colaborez și cu diferite publicații. Și am și timp să mă văd cu prietenii și să mă și distrez. Pe scurt: fac ceea ce îmi place și ceea ce vreau.

Revenind la ideea de început: în anul 2014 (și în foarte scurt timp, 2015), este imposibil să trăim în afara tehnologiei, doar sărmanii rupți de realitate, în vârfuri de munte sau prin cotloanele uitate ale Moldovei și Olteniei fac asta, dar nu voluntar, ci pentru că așa (le) este soarta. Dacă altele ar fi condițiile, și ei și-ar dori o viață mai bună, cu acces la tehnologie. Nu mai trăim într-o eră a pustnicilor și nici nu mai trebuie să se întâmple așa ceva. Poate de aceea mă și amuză oamenii care neagă avantajele progresului științei. Și nu este vorba doar despre gadget-uri și IT&C, este vorba și despre educație, informație, confort și medicină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *