afis sotron mlr iasiIn perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii, eveniment organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi in parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru Comunitate”. Sotron este un adevarat tur de forta al activitatilor cultural – educative si se va desfasura in gradina Casei Pogor, pe strada Vasile Pogor (inchisa circulatiei), in curtea Palatului Copiilor, precum si in Bojdeuca Ion Creanga, , in intervalul orar 10:00-22:00.

Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii este un eveniment care se adreseaza copiilor si adolescentilor, dar si parintilor si celor interesati de activitati educative-interactive. Initiativa MLR Iasi a fost primita cu entuziasm de catre institutii educationale si culturale din Iasi (Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Opera Nationala Romana Iasi, British Council Iasi, Palatul Copiilor), artisti, organizatii de tineret care au decis implicarea, dezvoltand proiecte interactive in cadrul Sotron.

Programul pregatit de organizatori este unul foarte bogat, cu peste 150 de evenimente, iar printre activitati se numara expozitii de jucarii, ateliere creative, troc de carti si de alte obiecte culturale, concerte, workshop-uri de jurnalism literar pentru elevi si liceeni, Bazar solidar, activitati sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de invatat mersul pe bicicleta), board games, Cupa Devoratorilor de Literatura, concursul de desene pe asfalt, premii etc. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

In muzeul Vasile Pogor, la parter, va fi organizata o expozitie de jucarii din colectia particulara a ing. Dumitru Cristian, cel mai important colectionar din tara, presedinte al Asociatiei „Muzeul Jucariilor”, expozitie care va numara in jur de 300-400 obiecte de colectie. De asemenea, un sistem de aplicatii multimedia va fi montat, cuprinzand sisteme de proiectie interactive, sistem de realitate augmentata, joculete educative interactive si aplicatii pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare iesene.

Pe 1 iunie, prima duminica a lunii, intrarea la muzeele literare iesene va fi gratuita.

Jurnalistii sunt invitati joi, 29 mai, de la ora 13:00, in Galeriile Pod Pogor, in cadrul conferintei de presa in care se vor oferi mai multe detalii despre Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii, iar aplicatiile multimedia vor putea fi testate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *