Marilyn Monroe, una dintre femeile care au aratat cate poti avea bazandu-te pe imagine

Marilyn Monroe, una dintre femeile care au aratat cate poti avea bazandu-te pe imagine

Deseori am auzit ca „haina il face pe om” sau intrebarea „haina il facem pe om sau omul haina”? De un lucru suntem constienti cu totii: din punct de vedere tehnic, omul face haina. Dar imaginea noastra conteaza foarte mult, asa ca si haina il face pe om. Nu trebuie sa neglijam aspectul pentru ca el este cel ce ne reprezinta, atat aspectul fizic, cat si cel vestimentar. Nu exista oameni urati, ci doar persoane care nu stiu sa isi puna in evidenta calitatile, la fel cum nu exista haine urate, ci doar persoane care nu stiu sa le asorteze.

Marilyn Monroe nu spunea gresit „da-i unei fete pantofii potriviti si va putea cuceri lumea”, ea facea asta afirmatie in postura de cuceritor. Pentru ca femeile sunt mai inteligente decat barbatii: nu au nevoie de arme letale, morti si razboaie inutile pentru a cuceri lumea, mai ales ca „in spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie puternica”. Haina il face pe om si femeile stiu asta.

Nu o sa va vorbesc despre haine dama pentru ca nu sunt in masura, sunt un barbat si sunt doar un observator, dar recunosc ca o femeie bine este o femeie puternica. Inca exista prejudecata ca la un concurs, spre exemplu pentru un job, daca sunt doua candidate, una frumoasa si bine imbracata, cealalta inteligenta, postul va fi ocupat de prima, nu de cea inteligenta. Fals! Total fals! Postul va fi ocupata de cea inteligenta pentru ca o femeie care stie sa isi puna in evidenta calitatile este o femeie inteligenta si mizeaza atat pe inteligenta nativa, cat si pe imaginea.

Si pentru ca tot vorbim de imagine: cand ne referim la vestimentatie trebuie sa retinem un lucru esential: stilul este frumos, dar este trecator (stilul este ceea ce mai numim si moda), pe cand eleganta este vesnica. O doamna din anii 60 este o doamna si astazi, chiar daca anii au trecut si odata cu ei si batranetea; in schimb i-a ramas, eleganta si rafinamentul si bineinteles stil, cel clasic, cel nemuritor. Eleganta si bunul gust nu moare, de aceea ne uitam la fotografiile de acum un secol sau la tablourile vechi si ramanem uimiti de cat de bine aratau femeile.

Ca o femeie sa fie atragatoare, trebuie sa aiba mister, nu se ofere totul de-a gata. O tinuta office, caracteristica stilulului elegant, atrage mai mult decat goliciunea banala cu care suntem obisnuiti pe toate canalele media.

Si daca suntem la capitolul vestimentatie, nu pot da sfaturi nimanui despre cum sa se imbrace, dar pot spune atat: cumparati produse romanesti. In fabricile romanesti se produc articole vestimentare de cea mai inalta calitate. Chinezariile nu tin, cele romanesti da. Ai calitate garantata. In plus, se stie, la fiecare produs romanesc cumparat, un loc de munca este salvat. De ce sa nu ne imbracam bine pana la capat si in acelasi timp sa dam o mana de ajutor tarii in care traim. Elegant si romanesc, asta ar trebui sa scrie pe hainele ce le purtam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *