program street delivery iasi 2014In perioada 13 – 15 iunie va avea loc cea de-a doua editie a Street Delivery Iasi, eveniment organizat de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane Iasi si Palatul Copiilor Iasi.

Timp de 3 zile, strada Vasile Pogor va fi inchisa pentru masini si deschisa pentru oameni, gazduind numeroase evenimente culturale, educationale si artistice. Locuitorii orasului si nu numai se vor putea bucura de expozitii, performance-uri, teatru, concerte, ateliere de reciclat, de improvizatie teatrala, ateliere muzicale, ateliere spotive, dar si de proiecte de arhitectura si ale societatii civile. In ceea ce priveste concertele, la Street Delivery Iasi vor participa atat trupe locale, cat si trupe din alte orase. Printre invitati se numara Aria Urbana, Pinholes, Kaleidonescu, Nava Mama, Loungerie II si Pretty visitors. Activitatile si concertele se vor desfasura in intervalul orar 10-22:00, pe strada Vasile Pogor, dar si in gradina Casei Pogor si curtea Palatului Copiilor.

Tema editiei de anul aceasta este „Societatea mobila”, iar programul complet poate fi vizualizat la http://tinyurl.com/ljv2yeq

Street Delivery este un eveniment urban care are loc in fiecare vara pe strazile marilor orase din Romania si are drept scop recuperarea unei strazi pentru a fi redata pietonilor, mobiland-o cu idei si proiecte pentru un oras mai bun. Street Delivery a fost fondat in mai 2006 de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania. La Iasi, Street Delivery se afla la a doua editie, dupa ce in anul 2013 a cunoscut un succes rasunator, cu peste 10.000 de participanti in 3 zile.

Reprezentantii mass-media sunt invitati joi, 12 iunie, ora 12:00, la Libraria Carturesti Iasi Palas, la conferinta de presa, in care se vor prezenta programul si alte detalii legate de cea de-a doua editie Street Delivery Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *