Strazile din Centru, reabilitate integral

Posted on

strazile centrale realibitateStrazile Costache Negri, Sf. Sava, Barboi si Dancu au fost redeschise traficului rutier, dupa intensa activitate de asfaltare efectuata in ultimele zile.

In jurul Teatrului

Perioada de restrictii in circulatia autovehiculelor in centrul istoric a luat sfarsit. Incluse in proiectul de crestere a accesibilitatii in centrul orasului, strazile din spatele Primariei au fost asfaltate integral, fiind redeschise traficului. Cu ocazia ultimelor retusuri, gurile de gaz si capacele de canal au fost aduse la acelasi nivel cu carosabilul. In prezent, se mai executa lucrari doar pe str. Agatha Barsescu, in fata Teatrului National, aici urmand a se monta gratarele rigolelor. De asemenea, partea carosabila si esplanada Teatrului National au fost pavate cu piatra cubica, iar de la cladirea arhitectului sef pana la gangul pietonal catre Prefectura a fost turnat asfalt. Anterior lucrarilor de amenajare a strazilor din centrul istoric al Iasului, au fost inlocuite si conductele de pe magistrala II de termoficare, lucrari incluse in calendarul altui program cu finantare europeana implementat de Primaria Iasi.

„Cresterea accesibilitatii”

Modernizarea strazilor din jurul Primariei reprezinta o parte integranta din proiectul „Cresterea accesibilitatii spre zona centrala economica si comerciala a Polului de Crestere Iasi”, in valoare de peste 9 milioane lei. Investitia a constat in refacerea retelei stradale (2.524 m), reabilitarea a 3.390 mp de parcari, modernizarea a 158 locuri de parcare, 15 dintre acestea fiind spatii destinate persoanelor cu handicap, refacerea si modernizarea tramei stradale, inclusiv a trotuarelor. Proiectul a inclus reabilitarea strazilor Costache Negri, Armeana, Sf. Sava, Agatha Barsescu, Dancu, Vovidenie, Vasile Stroescu, Maestrul Ion Baciu (fosta str. Bancii), Matei Millo, dar si strada si stradela Barboi. Beneficiile implementarii acestui proiect vor fi: fluidizarea traficului, cresterea sigurantei in transport, reducerea consumului de carburanti auto precum si a timpului de calatorie, cresterea gradului de protectie a persoanelor cu dizabilitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *