uaicIncepand din luna decembrie a acestui an, studentii Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), ca urmare a unei colaborari intre UAIC si Microsoft Romania, pot obtine servicii de email.

Serviciul este asigurat pentru studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza fara costuri de intretinere sau suport si asigura, pentru fiecare student urmatoarele servicii:

  • institutional, studentii primesc un cont in format prenume.nume@student.uaic.ro;
  • spatiu de stocare de date in cloud cu o capacitate de 50 GB;
  • lucru individual sau in grupuri cu documente prin aplicatiile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App si OneNote Web App;
  • spatiu pentru sit web propriu cu sectiune publica si de grup;
  • agenda de contacte si mesagerie instant.

Microsoft Office 365 este disponibil folosind contul de utilizator pentru acces la retea al fiecarui student (studentii care nu au cont se pot inregistra la https://register.uaic.ro/studs/). Serviciul foloseste sistemul unic de autentificare implementat de catre Departamentul de Comunicatii Digitale al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” conectat la sistemul de acces al Office 365.
Pentru utilizarea serviciului se va folosi meniul Email Studenti de pe sit-ul mail.uaic.ro sau direct folosind adresa https://idp-o365.uaic.ro/idp/Authn/UserPassword.

Conturile de email institutionale, cele care contin numele domeniului Internet al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, au fost asigurate pentru cadrele didactice si personalul angajat, insa nu si pentru studenti, masteranzi si doctoranzi din cauza resurselor de calcul necesare pentru un numar atat de mare de conturi. Resursele necesare pentru asigurarea acestui serviciu pentru toti studentii au putut fi identificate prin colaborarea cu Microsoft Romania odata cu lansarea serviciului Office 365.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *