Pompa submersibila Tornado 314, debit5 m3h

Pompa submersibila Tornado 314, debit5 m3h

Deseori ne plangem ca viata de oras este grea, ca avem mii de probleme pe cap. Spun asta pentru ca am recitit un articol despre problemele pe care le au cei din Izvoare, Galati, zona unde oamenii nu prea mai au apa pe care sa o bea.

Stiu ca in ultima perioada sunt niste dezbateri aprinse despre apa: daca trebuie sa fie gratuita sau daca trebuie cumparata de marile companii si apoi vandute. In mare parte, la oras acest lucru deja se intampla: platesti apa pe care o consumi. Lucrul acesta nu se aplica la sate unde oamenii au fantani in curte sau la marginea drumului. Dar nu pe asta vreau sa ma centrez, pentru ca in timpul verii mare parte din fantani seaca si daca nu ai pompe submersibile care sa scoata la suprafata apa de la adancimi de 5 metri sau mai mari, degeaba ai fantana. Apa din fantani poate fi cu prea multi nitriti, dar si nitrati si tot felul de alte substante, poate cauza depuneri de piatra la rinichi sau alte afectiuni, uneori mai grave. La oras stii ca apa este filtrata pana ajunge sa curga din robinetul de acasa.

La sate, daca nu ai instalatiile necesare (pompe submersibile, hidrofoare) risti sa ramai fara apa la animale sau fara plantele si legumele din gradina (seceta din timpul verii nu poate fi acoperita doar cu udatul ca acum doua secole, carand apa cu galeata de la fantana). Aceleasi instalatii le poti folosi si in cazul altor calamitati naturale ce se pot abate: indundatiile. Dureaza o vesnicie si trebuie sa depui eforturi consdierabile pentru a scoate apa care a inundat o gospodarie in urma unor ruperi de nori sau de revarsari de rauri. De aceea exista tehnologie si tehnologia evolueaza: sa ne usureze viata si munca.

Chiar daca folosesti o fantana si pompe pentru alimentarea unei locuinte, trebuie sa tii cont ca si acestea se pot defecta sau uza. Dar pentru orice problema aparuta exista si rezolvarea necesara.

Important este sa stii sa profiti de avantajele tehnologiei si sa transformi viata la sat, dintr-una dificila, intr-una buna. E pitoresc pentru cineva de la oras sa vada un WC in spatele casei siau sa bea o cana de apa rece dupa ce a scos-o cu galeata din fantana. Dar sa faci asta zi de zi paote fi un discomfort mare, iar uneori sa dauneze igienei. Nu mai traim in secolul XIX, ar trebui si la sate sa fie conditii de viata cat mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *