FOTO: www.shopbuilder.ro

FOTO: www.shopbuilder.ro

Unul dintre lucrurile pe care le-am regretat in ultimii patru ani, de cand am inceput aventura continua a job-urilor, a fost faptul ca am inceput sa fac tot mai putin miscare. La ultimul seriviciu, pentru ca aveam un program fix, preferam sa merg dimineata si sa ma intorc dupa-amiaza pe jos, sa fac cate un drum de 30 de minute – transformat in 50 de minute in ultimele doua luni, cand m-am mutat cu chiria din garsoniera in apartament – pentru ca stiam ca nu prea sunt sanse sa mai fac miscare in ziua respectiva, decat cel mult pana la magazin si inapoi sau pana la o terasa sa beau o bere cu baietii si sa ma intorc. In weekend programam mereu cate o plimbare mai lunga prin oras, la fel pe jos, pentru a face putina miscare. Era vorba de minimul efort fizic facut pentru sanatatea mea, pana la urma.

In ultimul an de zile cred ca am iesit de maxim 5 ori la fotbal cu baietii, iar in ultimii patru ani, tot de atatea ori am jucat baschet. Mereu imi spuneam, si inca imi spun, ca trebuie sa fac un sport, dar de fiecare data ma lovesc de mici probleme. Fie ca este vorba de un program incarcat la munca si apoi continuarea proiectelor personale acasa, fie ca nu aveam un grup mai sportiv, de fiecare data dadeam chix.

La sala nu am mers niciodata, desi nu putine au fost datile cand mi-am propus asta, daca nu intr-o sala de culturism, macar sa merg undeva unde pot face un sport de tip contact. Inca nu a fost cazul, desi am ceva promisiuni pentru aceasta toamna – sa vedem daca mi se schimba programul si imi va permite.

Si nu este o trasatura de familie„sedentarismul” pe care il afisez pentru ca am cel putin doua exemple apropiate: verisorul care merge regulat la sala, care este la curent cu toate produsele si echipamentele necesare ce pot fi comandate de pe site-uri de profil, de tipul www.shopbuilder.ro , si il am si pe fratele meu care, cand nu este prea incarcat cu serviciul, adica iarna si primavara, mai ales, merge de trei ori pe saptamana la sala; mai mult, frate-miu merge in fiecare zi, de luni pana vineri, cate o ora la inot inainte sa mearga la locul de munca.  Si ma uit la el, ca avem aceeasi inaltime (1,84), dar el are 100 de kilograme, eu am 75. Iar el, desi este cu 9 ani mai mare ca mine, nu isi arata cele 100 de kilograme. De ce? Tocmai pentru ca are grija de corpul lui. Si, spre deosebire de minte, a renuntat la fumat. Si acum il invidiez, chiar il invidiez pentru ca a trecut de varsta lui Iisus, dar are un corp de tanar de maxim 25 de ani. Ma consolez cu ideea ca poate, peste 8-9 ani (sper, totusi, ca se va intampla mai devreme) sa am si eu aceleasi obiceiuri sanatoase pe care le are si el si sa ma simt bine in propria piele, asa cum face el si sa ma simt tanar. Cum spunea Oscar Wilde (autorul romanului „Portretul lui Dorian Gray): „Tineretea este singurul lucru important pe care il avem”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *