Traim intr-un secol in care cladirile trebuie sa beneficieze de performanta termica mai mult ca oricand, motiv pentru care exista diverse cerinte de actualitate ce au fost stabilite pentru a indeplini cele mai bune conditii de vara si iarna, alaturi de protectie fonica, siguranta in caz de incendii, etc.

De asemenea, putem spune ca acestea obliga la efectuarea unei proiectari si realizarea unei instalari corespunzatoare a izolatiei pentru termosisteme. Toate cele mentionate ar oferi o crestere mare a standardului de utilizare, precum si o evolutie a mediului interior propice – pe scurt un confort termic sporit.

Care sunt avantajele pe care le ofera vata bazaltica in izolarea fatadelor?

Aceasta solutie de izolare a fatadelor vine insotita de o serie de avantaje pe care nimeni nu ar trebui sa le neglijeze. Inainte de toate, izolarea termica este cea mai importanta pentru ca ofera posibilitatea de a mentine o temperatura optima in locuinta, fie iarna, fie vara, ceea ce inseamna un plus de comoditate.

Totodata, vorbim despre un produs ignifug, adica acesta nu ar intretine arderea in cazul unui incendiu, dar nici nu favorizeaza emanarea de gaze nocive daca acesta se produce.

Cei care urmaresc protectia fonica a locuintei pot avea in vedere acest material cu incredere. Dupa grosimea si tipul produsului, vata minerala bazaltica prezinta o structura fibroasa, cu proprietati excelente de absorbtie acustica.

Mai mult decat atat, este solutia ce ofera durabilitate, adica rezista cu succes ani la rand. Stiai ca roca bazaltica nici nu corodeaza si nici nu este corodata? De altfel, ciupercile si microorganismele nu au nici un efect asupra acesteia, nu putrezeste si nu este consumata de catre rozatoare si insecte.

Aleg vata bazaltica cei care doresc sa protejeze mediul, cat le sta in putinta, pentru ca este un material prietenos cu acesta si nu are nici un fel de efect negativ asupra sanatatii. Chiar si atunci cand este efectuat montajul, acest aspect se face resimtit prin faptul ca nu prezinta nici un fel de risc atunci cand este manevrat.

Poti opta pentru aceasta varianta in cazul in care te intereseaza sa ai cheltuieli mai mici la facturile de energie pentru ca astfel te vei bucura de un consum mult mai redus. Multi nu stiu atunci cand aleg vata de acest tip pentru a izola ca astfel contribuie la reducerea nivelului de emisii de CO2 – este un mod prin care resursele pretioase de energie pot sa fie pastrate, reducand si efectul de incalzire globala.

Rezistenta la umiditate, pe care o prezinta solutia propusa la un pret accesibil in cadrul paginii e-izolatii.ro, reprezinta un alt atu alaturi de care produsul vine insotit. Acest lucru este favorizat de catre fibrele ce le contine si sunt protejate de catre o substanta hidrofoba.

Cred ca oricine isi doreste sa rezolve orice sarcina cu eficacitate si intr-un timp cat mai scurt. Si in ceea ce priveste izolatiile se doreste acelasi lucru, iar vata minerala bazaltica este ideala in acest sens deoarece poate fi manevrata si instalata cu usurinta, fara a ridica nici un fel de probleme. Este de altfel un material compatibil cu cele mai multe alte materiale de constructii.

Tind sa mentionez ca este necesar ca etapele montarii acesteia sa fie realizata de catre o persoana cu experienta sau care are cunostinte minime in domeniu. De asta depinde durabilitatea pe care o va oferi, ca si rezultatele sale. In ceea ce priveste achizitionarea vatei, recomand site-ul si mai sus mentionat, e-izolatii.ro, in care gasesti produse ce prezinta un raport pret – calitate excelent. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *